8 jel, hogy nem állsz még készen egy komoly kapcsolatra
2019-01-07  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Ha már egy ideje szingliként éled az életed, valószínű vágysz már arra, hogy találj egy olyan partnert, akivel hosszú távon is tervezni tudsz. Ha már az összes barátodnak van párja és mindig kellemetlenül érzed magad mellettük, amikor szombat este közösen mentek bulizni, te pedig egyedül kullogsz utánuk, akkor valószínű elgondolkodsz azon is, hogy komolyan belevesd magad a párkeresésbe. Minden bizonnyal megéri energiát fektetni egy komoly párkapcsolat kialakításába, azonban biztos vagy abban, hogy neked most erre van szükséged? Alábbi cikkünkben felsorolunk 8 jelet, melyből rájöhetsz arra, hogy egyelőre még csak magadra kellene fókuszálnod.

1. Idegesítenek az emberek.

Ha rögtön irritál az, ha valaki melletted foglal helyet, ha rögtön védekező üzemmódba kapcsolsz, amikor valaki megszólít, vagy ha igyekszel elkerülni a szemkontaktust az emberekkel, mert nincs kedved szóba elegyedni velük, akkor világos az, hogy nagyobb szükséged van arra, hogy megismerd jobban saját magad, minthogy egy olyan partnered legyen, aki még azt is megkérdezi tőled, hogy milyen nyakkendőt vegyen fel a munkába.

2. Még mindig beéred a kevesebbel.

Már több idő eltelt a legutolsó tönkrement kapcsolatod óta és azt gondolod, hogy már megtanultad a leckét, vagyis azt, hogy ezúttal a legjobb döntéseket fogod meghozni és nem fogsz megelégedni egy toxikus partnerrel csak azért, hogy legyen egy párkapcsolatod. Mielőtt túlságosan is megnyílnál az első férfi előtt, aki kávéra hív, gondolkodj el előbb azon, hogy valóban megvannak-e benne azok a tulajdonságok, melyeket te a tökéletes férfiban keresel egy hosszú távú párkapcsolatra.

3. Nem tudsz, vagy nem akarsz kompromisszumokat hozni.

A való életben a dolgok nem úgy történnek, mint a romantikus vígjátékokban, a szerelem egyszerűen soha nem lesz elegendő arra, hogy tökéletesen működjön egy kapcsolat, és bármennyire is jól kijövünk a párunkkal, néha mégis lesznek olyan pillanatok, amikor kellemetlen döntéseket kell meghoznunk, melyek megrázzák majd a kapcsolat stabilitását. Egy hosszú távú párkapcsolat sikeressége nagyban attól is függ, hogy a párok mennyire képesek a kompromisszumokra. Ha moziban megnézel egy robotos filmet csak azért, mert a párodnak az a kedvence, vagy ha visszamondod a barátnőiddel tervezett bulit csak azért, hogy elkísérd a párodat egy családi vacsorára, akkor készen állsz egy párkapcsolatra, viszont ha nem érzel energiát magadban mindezekre, akkor valószínű nem állsz még készen arra, hogy felhagyj a szingli életmóddal.

4. Türelmetlen vagy.

Ha már az is felidegesít, hogy sokáig tart az villamossal való utazásod, vagy ha nehezen tudod végighallgatni a barátnőd szakítási történetét, vagy ha alig várod, hogy elérd a célt, akkor valószínű, hogy egy komoly párkapcsolat nem épp az, amire szükséged van most. Bármennyire is összeilletek valakivel, ahhoz, hogy valakivel hosszú távon is együtt tudj maradni, rengeteg türelemre lesz majd szükséged.

5. Nem vagy hajlandó áldozatokat hozni.

Felhagynál egy olyan dologgal, ami számodra örömet okoz, csak azért, hogy boldoggá tedd a párodat? Néha egy hosszú távú párkapcsolat áldozatokat követel, bármennyire is igazságtalanul hangzik ez. Éppen ezért mielőtt belekezdenél egy párkapcsolatba, át kell gondolnod, hogy hajlandó lennél-e az áldozathozatalra vagy sem.

6. Idealizálod a szerelmet.

Ha még mindig egy olyan partnerre vársz, aki kitalálja a gondolataidat, aki mindig gyengéden és szeretetteljesen viselkedik veled, anélkül, hogy magával hozna egy „csomagot” a régi kapcsolataiból, akkor valószínű még nagyon sokáig csak a várakozással maradsz. Ebben az esetben a túl nagy elvárásaid megakadályoznak téged abban, hogy kialakíts egy hosszan tartó párkapcsolatot.

7. Arra van szükséged, hogy megoldj pár olyan problémát, amely csak rád tartozik.

Ha az életed egy olyan szakaszában vagy, amikor úgy érzed, még szükséged van arra, hogy növeld az önbizalmad, vagy egyénileg és szakmailag is szeretnél fejlődni, akkor valószínű előbb ezekre a dolgokra kellene összpontosítanod, ahelyett, hogy kívülről várd a megerősítést.

8. Az összes férfiben, akivel csak beszélsz, még mindig az exedet látod.

Úgy rád, mint a párkapcsolatodra nézve is nagyon egészségtelen az, ha még mindig a régi szerelmed képét keresed az új partnereidben is. Új párodat ne hasonlítsd többé a régi szerelmedhez. Az exed a múltad része volt és neki ott is kell maradnia. Tanuld meg értékelni az új partnered mindazon tulajdonságaival, melyekkel rendelkezik, és ne amiatt szeresd őt, mert nagyon hasonlít arra a férfira, akibe egyszer régen szerelmes voltál.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.