8 hiba, amit a párkapcsolatod első hónapjában elkövethetsz
2019-02-04  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Minden párkapcsolatban általában a kezdeti szakasz a legizgalmasabb időszak, és ezen belül is főleg az első hónap. Az első hónapban érzett heves érzelmek sok párt arra késztetnek, hogy elsiessenek olyan dolgokat és elkövessenek olyan hibákat, melyeket a későbbiekben biztosan meg fognak bánni. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk azt a nyolc hibát, melyet a párkapcsolatod első hónapjában semmiképp ne kövess el, így nagyobb esélyed lesz egy tartós és kiegyensúlyozott párkapcsolat kialakítására.

1. Közös terveket szőtök a távoli jövőre

A párkapcsolatotok első hónapjában vegyétek könnyedén a dolgokat és igyekezzetek minél jobban megismerni egymást. Ne siessetek a jövőtök megtervezésével, hanem várjátok meg, míg a kapcsolatotok komolyabb szakaszba kerül, és amikor már biztosak lesztek abban, hogy hosszú távon is együtt szeretnétek maradni.

2. Szerelmet vallotok egymásnak

Még ha úgy is érzed, beleszerettél a párodba, az első hónapban még ne mondd neki azt, hogy „szeretlek”. Hagyd lassabban a tempót, ne zúdítsd rá a partneredre az érzelmeid kinyilvánítását, hanem előbb bizonyosodj meg te magad arról, hogy valóban ő az, akinek ki szeretnéd mondani ezt a szép szerelmi vallomást.

3. Közös esküvőt terveztek

A párkapcsolat első hónapjában ne siess megbeszélni az esküvői terveidet a pároddal. Bőven lesz majd időtök arra, hogy megszervezzétek az esküvőtöket, mindezt pedig akkor, amikor a kapcsolatotok igazán komolyra fordul.

4. Bemutatjátok egymást a családjaitoknak

A barátokkal vagy akár a testvérekkel való kiruccanás még elfogadható a párkapcsolat első hónapjában, azonban egy családi összejövetelre már nem tanácsos meghívnod az újdonsült párodat. Mielőtt új párodat bemutatod a szülőknek és családtagoknak, előbb várj, míg kellőképpen megismered őt és megbizonyosodsz arról is, hogy ő az, aki igazán illik hozzád.

5. Közös tulajdonban lévő dolgokat vásároltok

A párkapcsolatotok első hónapjában semmi esetre se vásároljatok magatoknak közös kiskutyát vagy kismacskát, sőt még egy lottószelvényt sem! Azzal, hogy már az első hónapban közös dolgokat vásároltok, elkötelezitek egymásnak magatokat anélkül, hogy tudnátok és biztosak lennétek abban, hogy a kapcsolatotok hosszú távon is működőképes lesz.

6. Az ex-partneretekről meséltek

A párkapcsolatotok első hónapjában a párod minél jobban meg szeretne ismerni téged, és nem az exedről akar beszámolókat hallgatni. Ezeket a dolgokat még bőven lesz időtök megbeszélni akkor, ha már komolyabb lesz a kapcsolatotok, azonban kezdésnek kerüld el ennek a témának a részletes kitárgyalását.

7. Odaadjátok egymásnak a saját lakásotok kulcsát

Az első hónapban szabj néhány határt a párkapcsolatban, és az újdonsült párodnak, akit még nem is ismersz rendesen, ne add oda a saját lakásod kulcsát. Hidd el, teljesen rendben van az, ha a párkapcsolatotok első hónapjában még teljesen különálló életet éltek, és nem siettek közösködni olyan dolgokon, melyeket még bőven megoszthattok egymással a későbbiekben.

8. Meglátogatjátok egymást a munkahelyen

A munkahely minden ember számára egy olyan személyes tér, amit nem kell rögtön lerohamozni már a párkapcsolat első hónapjában. Várj több, mint egy hónapot is, míg jobban megismeritek egymást a pároddal, és ha nagyon kíváncsi vagy, hogy hol dolgozik, csak utána látogasd meg a munkahelyén.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.