7 tanács egy határozatlan partner kezelésére
2018-03-05  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Az élet egy határozatlan partner oldalán egyáltalán nem egyszerű. Ha sokszor amiatt veszekedtek, mert a párodnak két órába telik, míg eldönti, hogy hol ebédeljetek, akkor komolyan kell vennetek ezt a problémát.

A határozatlanság általában a passzív emberekre jellemző, akik gyengének és tehetetlennek érzik magukat. Amikor döntést hoznak, a határozatlan emberek mindig arra gondolnak, hogy a többi ember mit fog gondolni az általuk hozott döntésről és ennek a következményeiről. A határozatlan emberek nem képesek a gyors döntésekre, mert nem szeretnék, hogy mások megítéljék őket egy esetleges rossz döntés miatt. A határozatlanság oka pedig mindig a saját magukban felmerülő kétség.

Ha neked is határozatlan a partnered, alábbi cikkünkben adunk pár tanácsot arra, hogyan kezeld őt megfelelőképpen.

1. B, C, D tervek ajánlása!

Ha a párod nem tud döntést hozni egy adott helyzetben, akkor te magad gondolj ki még B, C és akár D tervet is, melyek közül választhat majd. Ajánlj fel neki több lehetőséget.

2. Légy határozott!

Amikor a párod nem tud dönteni, dönts te helyette. Ha párkapcsolatban vagytok, a te döntésed is ugyanolyan fontos, mint az övé. Ha a párodnak kellene dönteni egy adott szituációban, de neked is megengedi, hogy tedd ezt meg helyette, akkor ne gondolkodj tovább! Légy te határozott!

3. Találd meg az egyensúlyt!

Ha nem tudsz dönteni a párod helyett, akkor egy pillanatra lélegezz fel a párkapcsolaton kívül. Sok türelemre van szükséged akkor, amikor egy olyan partnered van, aki képtelen döntéseket hozni. Találd meg az egyensúlyt a saját életedben, hogy türelmesebb légy a pároddal.

4. Légy egy kicsit egoista!

Ha a párodnak túl nagy teret vagy szabadságot biztosítasz a döntésben, akkor lehetséges, hogy ez nem válik majd az előnyödre. Ne erőltesd azt, hogy helyette hozd meg a döntéseket, viszont néha mondd el neki, hogy szeretnéd, ha te dönthetnél mindkettőtök helyett. Ne zárkózz el az észjátékoktól sem, melyek stimulálják majd a párod arra, hogy hamarabb meghozza a döntéseit.

5. Tartsd kézben az irányítást!

Amikor határozatlan a párod, akkor a te felelősséged az, hogy irányt mutass neki, viszont soha ne próbáld meg kontroll alatt tartani őt. Add meg neki azokat az információkat, melyekre szüksége van, és hagyd őt, hogy elemezze azokat.

6. Maradj csöndben és cselekedj!

Ha a párod nem tud változtatni a döntéshozatali módján, a megoldás az lenne, hogy ne várj rá, míg eldönti, hogy mit szeretne, hanem hagyd figyelmen kívül és hozd meg egymagad a döntést. Ha ezt megteszed, hamarosan rá fog jönni arra, hogy milyen lehetőségeket veszít el azzal, hogy nem tud időben döntést hozni.

7. Próbáld meg megértetni vele, hogy milyen problémával küzd!

Beszélj a pároddal a problémájáról, és arról, hogy ez hogyan befolyásolja a párkapcsolatotokat is. Ezáltal valószínű elhatározza majd, hogy többet fog dolgozni azon, hogy változtasson a határozatlanságán. Lehet, hogy néha haragudni fog rád, mert megpróbálsz döntéseket hozni nélküle. Lehet, hogy azt fogja a szemedre hányni, hogy nem tudod őt elfogadni olyannak, amilyen. Ekkor mondd el neki, hogy neked is sokszor nagyon nehéz, és ne kérj bocsánatot olyan dolgok miatt, amivel megpróbálsz segíteni a kapcsolatotokon és azon, hogy működjenek a dolgok kettőtök között.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.