7 párkapcsolatról szóló könyv, melyek segíteni fognak a kapcsolatod fejlődésén
2018-01-17  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Ha minden vágyad az, hogy tökéletes párkapcsolatban élj, ha tudni szeretnéd, hogyan találd meg a számodra legideálisabb társat, ha tudni szeretnéd, miként lehetsz igazán boldog a párkapcsolatban, vagy, hogy miként szakíthatsz a legkevésbé fájdalmatlan módon, az alábbi cikkünkben felsorolt könyvek a segítségedre lehetnek. Először is amiatt, mert személyiségfejlesztő könyvek, másodszor pedig amiatt, mert megtanítanak arra, hogy a párod szemszögéből is látni tudd a dolgokat.

1. Dan Harris: 10% Happier (10%-kal boldogabban)

Ha a partnered szemszögéből szeretnéd látni a dolgokat, akkor olvasd el a legjobb párkapcsolatokról szóló könyvet. A könyv elolvasása után bármilyen párkapcsolati problémát biztosan könnyebben fogsz majd kezelni és megoldani. A könyvből megtanulhatod, hogy nem az a fontos, hogy mindig igazad legyen, hanem az, hogy boldog legyél a párkapcsolatban. Ugyanakkor tanácsokat kaphatsz arra is, hogy hogyan szeress igazán és tudatosan, és hogyan érezd magad igazán jól a párkapcsolatban.

2. Gay Hendricks és Kathlyn Hendricks: Conscious Loving: the journey to Co-Commitment (A tudatos szeretés: utazás a közös elköteleződés felé)

Ha valaha éltél már olyan párkapcsolatban, ahol minden energiádat a párkapcsolatodba fektetted, végül pedig mégis vége lett mindennek, akkor tudhatod, hogy az sem jó, ha kizárólag csak a párkapcsolatodra koncentrálsz. Egy párkapcsolatban mindkét félnek meg kell maradjon a saját személyes tere, amikor önmaga lehet. Gay és Kathlyn Hendricks könyve megtanít majd arra, hogyan alakíts ki egy egészséges, egyensúlyban lévő párkapcsolatot, ahol mindkét félnek része lehet szerelemben is és függetlenségben is. A könyvből megtudhatod, miként töltheted be a párod szükségleteit, miközben saját kreativitásod növelésére is szánsz időt.

3. John Gray: Men are from Mars, Women are from Venus (A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek)

John Gray könyve az igazi párkapcsolat kézikönyve arról, hogy hogyan éljünk boldogan a társunkkal, és hogyan kommunikáljunk a párkapcsolatban. A könyvből ugyanakkor megtudhatjuk azt is, hogy a nők és a férfiak miért kezelik különbözőképpen az érzelmeket és a kihívásokat.

4. Sue Johnson: Love Sense: The revolutionary new science of romantic relationships (A szerelem érzéke: A romantikus kapcsolatok forradalmian új tudománya)

A tökéletes párkapcsolat beteljesedése valóságosabb lesz akkor, ha elolvasod ezt a könyvet. A könyv segíteni fog abban, hogy meglásd, a párkapcsolatban lévő felek viselkedése egy masszív problémává tudja kinőni magát, ha azok nincsenek időben megoldva. A kevésbé jelentős dolgok, melyek hosszú távon többször megismétlődnek – kommunikációs minták, szokások – összegyűlhetnek egy párkapcsolatban, melyek akár nagyobb problémák kialakulásához is vezethetnek.

5. Esther Perel: The State of affairs: re-thinking infidelity (A viszony helyzete: a hűtlenség újragondolása)

Esther Perel könyve segíteni fog neked abban, ha a párod megcsalt, vagy ha éppen te voltál hűtlen a társadhoz. Az emberek különböznek, és a könyvből kiderül, hogy hányféleképpen is csalhat meg egy partner, valamint az is, hogy milyen okok állnak a cselekvések mögött, melyek hűtlenséghez vezetnek.

6. Tara Brach: Radical Acceptance (Radikális elfogadás)

Ahhoz, hogy boldog lehess egy párkapcsolatban, először meg kell tanulnod elfogadni saját magadat. Tara Brach könyve azért is a legjobb párkapcsolatokat segítő könyv, mert megtanít arra, hogy még mielőtt párkapcsolatod lenne, hogyan szeresd, és hogyan fogadd el önmagad.

7. Gary Chapman: The five languages: the secret to love that lasts (Az öt szeretetnyelv: Egymásra hangolva – Az életre szóló szeretet titka)

Hogyan őrizhető meg a szeretet a párkapcsolatban, amikor a szerelmi lángolás alábbhagy? A válasz az öt szeretetnyelv megismerésében rejlik: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés. Gary Chapman könyve segít a pároknak abban, hogy ráhangolódjanak egymás szeretetnyelvére, valamint segít megérteni a szerelmet és elkerülni a szerelmi csalódásokat.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.