7 kérdés, melyet tisztáznod kell szakítás előtt
2018-05-11  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Hosszabb ideje együtt vagy már a pároddal, de tudod azt, hogy a kapcsolatotoknak nem lesz jövője? Ha érzed már azt, hogy a párkapcsolatotok a végéhez közeledik, és már nem tervezel sokáig vele maradni, akkor mit teszel? Továbbra is vele maradsz és igyekszel mindent megtenni azért, hogy mégis valahogy működjön a kapcsolatotok, vagy benne maradsz a kapcsolatban csupán csak szórakozásból, vagy meghozod a nagy döntést és azonnal szakítasz vele? Ha rájöttél arra, hogy a kapcsolatodnak nem lesz hosszú jövője, szakítás előtt mindenképp tedd föl magadnak az alábbi 7 kérdést.

1. Mi a kapcsolat célja?

Vannak olyan párkapcsolatok, melyek egy egész életen át tartanak, mások pedig csak egy évszakot vagy egy hónapot. Ha a célod az, hogy csak eltöltsd az idődet valaki mellett, akkor egy olyan kapcsolatban is beteljesedve érzed majd magad, aminek egyszer tudod, hogy vége lesz.

2. Mire vágyik a partnered?

Még ha elfogadod is azt, hogy benne maradj egy olyan párkapcsolatban, aminek tudod, hogy nem lesz nagyon hosszú folytatása, tudnod kell azt is, hogy a párodnak milyen tervei vannak, ő mire vágyik a jövőben. Lehet, hogy ő egy hosszú távú párkapcsolatot szeretne, ha viszont te nem ezt tervezed, akkor légy őszinte vele és mondd ezt el neki. Ezután közösen tudtok majd dönteni, hogy jobb lenne-e mielőbb szakítani egymással, és olyan partnert keresni, akinek hasonló céljai vannak a párkapcsolatban, vagy ebben a helyzetben is továbbra együtt maradni.

3. Ha úgy érzed szakítanotok kell, de mégsem teszed ezt meg, attól rosszul érzed magad?

Ha úgy érzed szakítanotok kell, de mégsem teszed meg ezt a lépést, akkor egy idő után valószínű meg fogod utálni őt, sőt saját magadra is mérges leszel. Ha félsz a magánytól és az egyedülléttől, és emiatt nem szakítasz a pároddal és nem keresel hozzád illő partnert, akkor egy idő után el fogod veszíteni az önbizalmadat. Utólag pedig meg fogod bánni azt, hogy nem léptél ki időben a kapcsolatból.

4. Úgy érzed, elveszíted a kínálkozó lehetőségeket?

Amikor tudod azt, hogy a párkapcsolatodnak nem lesz jövője, de mégis azt választod, hogy továbbra is folytasd azt, akkor ezzel nem teszel mást, minthogy megakadályozod saját magad abban, hogy megtaláld a számodra valóban ideális társat. Mielőtt úgy döntenél, hogy egy olyan párkapcsolatban maradsz, aminek nem lesz jövője, bizonyosodj meg arról, hogy az a kapcsolat valóban megérdemli-e azt, hogy feladd a lehetséges jövőbeli kapcsolataidat érte.

5. Miért gondolod azt, hogy szakítani fogtok?

Az a felismerés, hogy a párkapcsolatotoknak nem lesz jövője, leggyakrabban egy igen erős inkompatibilitáson alapszik. Azzal, ha egy olyan ember mellett maradsz, akiről nem vagy biztos, hogy valóban neked való-e, egy olyan kedvezőtlen helyzetbe hoz téged, ami semmiképp nem fog téged boldoggá tenni. Ha nem érzed magad boldognak a párkapcsolatban és nem tudsz semmilyen célt kitűzni magadnak, akkor ez jelentősen befolyásolja majd a jövődet is.

6.  Tudsz még valami jót nyújtani ebben a párkapcsolatban?

Ha rájössz arra, hogy egy olyan párkapcsolatban élsz, aminek nemsokára vége lesz, és ez arra késztet téged, hogy most élvezd ki minden percét, akkor ez előnyt jelenthet számodra. Azonban, ha a párkapcsolat végének a gondolata inkább passzívvá tesz téged a partnereddel szemben, akkor tudnod kell, hogy nem viselkedsz igazságosan sem a pároddal, sem önmagaddal. Ha benne maradsz egy cél nélküli párkapcsolatban, ez hosszútávon nagyon sok fájdalomhoz fog vezetni.

7. Mi tenne téged boldoggá?

Ez a kérdés a legfontosabb akkor, amikor úgy érzed, hogy a párkapcsolatod a végéhez közeledik. Próbáld meg mérlegelni magadban, hogy mi tenne téged igazán boldoggá? Akkor lennél boldog, ha maradnál, vagy inkább akkor, ha kilépnél a párkapcsolatból. Akkor, amikor egy párkapcsolat már nem tesz téged boldoggá, és úgy érzed, jobb lenne neked egyedül, akkor tudat alatt rájössz arra is, hogy nem lesz jövője a párkapcsolatodnak, azonban a félelem az egyedülléttől arra késztet, hogy benne maradj egy céltalan párkapcsolatban. Ilyenkor kérdezd meg magadtól, hogy miért választod inkább azt, hogy maradj?

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.