7 jel, hogy itt az ideje elengedni a párod
2018-10-12  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Bármennyi időt és energiát is fektettünk vagy szeretnénk fektetni egy párkapcsolatba, és bármennyire is félünk az egyedülléttől, sokkal jobb, ha elengedjük a párunkat akkor, amikor boldogtalan a lelkünk.

Amikor úgy érzed, hogy valami nem működik a párkapcsolatodban, hallgass a megérzéseidre. Alábbi cikkünkben felsorolunk 7 jelet, mely elgondolkodtathat és figyelmeztethet arra, hogy valami nincs rendben a párkapcsolatodban, és elérkezett a szakítás ideje.

1. Mindig hibás vagy

Egy egészséges párkapcsolatban mindkét partnernek hajlandónak kell lennie megoldani a párkapcsolaton belüli nézeteltéréseket. Ha a párod nem hajlandó semmilyen hibát felvállalni, helyette pedig mindenért téged hibáztat, akkor ez egy biztos jele annak, hogy valami nincs rendben a párkapcsolatotokban.

2. A dolgok idővel sem javulnak

Minden párkapcsolatban vannak jobb és rosszabb napok is. Vannak napok, amikor a tolerancia szintünk magasabb, máskor pedig alacsonyabb, néha szomorúak vagyunk, máskor pedig boldogok. A hormonjaink mindig befolyásolják az érzelmeinket és alakítják az életünket, azonban ha a nézeteltéréseink és veszekedéseink az idő előrehaladtával sem csitulnak, akkor mindenképp el kellene gondolkodnunk azon, hogy ez a párkapcsolat valóban nekünk való-e.

3. Gyakran fantáziálsz más férfiakról

Légy őszinte! Amikor igazán szereted a párodat, észre sem veszed az edződ kockás hasát az edzőteremben. Azonban ha éjjel-nappal csak az edződről vagy a jóképű munkatársadról álmodozol, akkor valami nincs rendben a párkapcsolatodban. Természetes az is, ha néha egy kicsit fantáziálgatsz, azonban ha teljesen felizgat az, amikor az edződre vagy a kollégádra gondolsz, akkor ez olyan, mintha érzelmileg megcsalnád a párod.

4. Érzed, hogy valami nem működik

Amikor érzed, hogy valami nem működik, hallgass a megérzéseidre. Ha úgy érzed, hogy a párod nem az a személy, akivel a teljes életedet le szeretnéd élni, akkor valószínű, hogy igazad is van. Ha észreveszed azt, hogy megerőlteted magad azért, hogy szeresd őt és hogy mellette légy, a párkapcsolatod valószínű egy teher lesz számodra a jövőben is.

5. Eltűnt a fizikai vonzalom

Minden párkapcsolatban vannak hullámvölgyek, főleg akkor, amikor mindkét partnernek nagyon zsúfolt a programja és minden nap fáradtan érkeznek haza. Mégis, mindezek mellett a fizikai kontaktus, az érintések, az ölelkezések, valamint a szex is nagyon fontosak egy párkapcsolatban, így mindig figyelnünk kell arra, hogy ezek jelen legyenek a párkapcsolatunkban. Ha ezek kezdenek eltűnni és sokszor már nem is hiányzik a párunk közelsége, akkor lehet itt az ideje, hogy ezentúl csak barátok legyünk.

6. Eltűnt a jóindulat

Ott, ahol van szeretet, van jóindulat is. A jóindulat és jóság az, ami segíti a párkapcsolat fejlődését. A jóságot szelídséggel és kedvességgel fejezzük ki a párunk felé. A jóság sokféleképpen megnyilvánul a párkapcsolatban. Ha jóindulatúak vagyunk, akkor mindig meg akarjuk bocsájtani a párunk hibáit, toleráljuk idegesítő szokásait, támogatjuk, csodáljuk és tiszteljük. Ha ezeket a viselkedési formákat a düh és irritáció váltja fel, akkor ez is vészjelző lehet.

7. Már nem tisztel

A párunk az irántunk való viselkedésével fejezi ki valódi karakterét és érzelmeit. A szeretet pedig mindenképp tiszteletet is jelent. Ezért, ha észrevetted, hogy a párod már nem adja meg neked a kellő tiszteletet, akkor ideje elgondolkodnod a szakításon.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.