6 trükk, amit tudnod kell, ha halat készítesz
2019-08-17  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Hogyan lesz igazán ízletes és omlós a halhús? Hogy tisztítsuk meg a halat, és hogy mossuk el utána az edényeket? Íme 6 tipp arra az esetre, ha halat kívánna a család.

gasztro

1. A hal pikkelyeit sokkal könnyebben tisztíthatjuk le, ha pucolás előtt egy percig forró vízbe mártjuk.

2. Haltisztítás után nedves sóval mossunk kezet, az elveszi a kellemetlen szagot.

3. A halszag eltávolítható az edényről és az evőeszközről, ha forró, ecetes vízben mosogatjuk el őket.

gasztro

4. A friss halat, ha erőteljesebb a szaga, rövid ideig áztassuk ecetes vízbe. Ettől a szaga sem lesz olyan erőteljes, ráadásul omlósabb és finomabb lesz a húsa.

5. A halhús különösen finom lesz, ha sütés előtt 10 percig tejbe áztatjuk.

6. A mélyhűtött halat – a tengerit is – tejbe áztatva olvasszuk fel. A tej megszünteti a mélyhűtés szagát, és a hal is jobb ízű lesz.

Forrás: Mindmegette

 

 

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.