6 tipp, hogyan kelts jó benyomást a párod szülei előtt
2018-07-16  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Pár hónapja együtt vagytok már a pároddal, de még nem találkoztál a szüleivel? Már tervben van a nagy találkozás, te pedig azon izgulsz, hogy vajon mit fognak gondolni rólad, miként fognak téged fogadni? A párunk szüleivel való első találkozás nagy lépésnek számít egy párkapcsolatban, ezért biztosan mindannyian arra törekszünk, hogy már az első találkozáskor jó benyomást keltsünk előttük. De miként tudjuk ezt megtenni úgy, hogy minél természetesebbnek tűnjünk, és ne olyannak, aki túlságosan meg akar felelni? Alábbi cikkünkben adunk hat tippet arra, hogyan kelts jó benyomást a párod szülei előtt, hogy már a kezdetektől igazán megkedveljenek téged.

1. Kedveskedj a szülőknek valami aprósággal!

Ha a párod szüleinél fogtok vacsorázni, vigyél egy üveg bort vagy valamilyen süteményt. Nem szükséges a legdrágább francia bort megvenned vagy 3 emeletes tortát vinned. A szándék az, ami igazán számít, és nem az ajándék értéke vagy nagysága. Tudd meg a párodtól, hogy van-e esetleg valami kedvenc boruk vagy süteményük: lehet, hogy nem szeretik a csoki tortát, helyette pedig imádják a gyümölcsös sütiket.

2. A bejáratnál vedd le a cipődet!

Még ha a párod szülei azt mondják, hogy a lakásba való belépéskor nem szükséges levenned a cipődet, még akkor is kezdd el levenni. Még ha a párod szüleinél az is a szokás, hogy a vendégeknek nem kell levenniük a cipőjüket, neveletlennek fogsz tűnni, ha természetesnek veszed a lakásban való cipővel járkálást.

3. Említs meg valami olyan dolgot, amelyről tudod, hogy tetszik nekik!

Még a vacsora előtt kérdezd meg a párodtól, hogy milyen emberek a szülei, milyen hobbijaik vannak, és ezeket próbáld meg véletlenül felhozni egy beszélgetésben. A párod apukájának van egy kedvenc színésze? Hozz szóba egy olyan filmet, amely neked is tetszik, és amiben játszik a párod apukájának kedvenc színésze is.

4. Ossz meg egy olyan történetet, amiben befolyásoltad a fiúgyermeküket!

Párod szülei biztosan érdeklődve fognak tekinteni rád, hogy vajon megfelelő vagy-e a fiúgyermekük számára vagy, hogy jó irányban befolyásolod-e őt vagy, hogy támogatni fogod-e az életben. Gondolkodj egy olyan pillanaton, amikor egy olyan dologra tanácsoltad a párod, ami javára vált az életben.

5. Légy gyengéd!

Néha érintsd meg a párod vállát vagy a kezét, hogy a szülei lássák azt, hogy törődsz vele és gyengéd vagy vele. A szülők előtt való csókolózást, vagy az asztal alatti lábsimogatást viszont igyekezz elkerülni.

6. Társalogj!

Még akkor is, ha visszahúzódóbb vagy, vagy néha nehezedre esik, hogy olyan emberekkel társalogj, akiket nemrég ismertél meg, próbálj meg mégis minél többet beszélgetni a párod szüleivel. Végülis azért hívtak meg vendégségbe, mert meg szerettek volna ismerni. Ha csak a külsődre lettek volna kíváncsiak, akkor beérték volna csak egy rólad készült fényképpel is.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.