6 tanács, amivel a párkapcsolatodban is éppolyan sikeres lehetsz, mint az üzleti életben
2018-11-07  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

A karriered alatt biztosan te is gondolkodtál már azon, hogy miként teljesítheted sikeresebben a feladataidat, hogyan végezheted hatékonyabban a munkádat és hogyan tudnál eredményesebb lenni abban, amit csinálsz. Sokszor a munkánk során elsajátított folyamatokat és gondolkodásmódot jó lenne a személyes életünkbe is átvinni azért, hogy mindig jelen legyünk a párkapcsolatban. Alábbi cikkünkben adunk hat tanácsot, amivel a párkapcsolatodban is éppolyan sikeres lehetsz, mint az üzleti életben.

1. Tűzd ki a céljaidat!

Úgy ahogyan az üzleti életben is kitűzöl magad elé hosszú távú célokat, a párkapcsolatodban is ki kellene tűznöd pár olyan célt, amelyeket el szeretnél érni. Ha hosszú távú párkapcsolatot szeretnél, akkor mindenképp olyan személyekkel ismerkedj, akikben megvannak azok a tulajdonságok, melyeket nagyra értékelnél a társadban. Ha szingli vagy, ne arra törekedj, hogy mindenáron legyen valakid, hanem használd ki az időt arra, hogy megtaláld azt a személyt, akiben a legtöbb olyan tulajdonság megvan, amit te keresel. Ha ismered az érzelmeidet és tudod, hogy mit szeretnél, akkor tudni fogod azt is, hogy mit kell tenned azért, hogy elérd mindezeket. Pár cél kitűzése segíthet téged abban, hogy felfedezd önmagad és a leendő párodat is.

2. Időnként elemezd a viselkedésed!

Úgy, ahogyan egy vezető időnként ellenőrzi a beosztottjait, úgy a párkapcsolatban sem árt legalább havonta egyszer elbeszélgetned a pároddal. Ilyenkor megbeszélhetitek, hogy épp melyik fázisában vagytok a párkapcsolatotoknak, vagy hogy mit éreztek egymás iránt, és meggyőződhettek arról is, hogy ugyanazon a hullámhosszon vagytok-e még. Ha úgy gondoljátok, hogy valamin javítanotok kellene a párkapcsolatotokban, akkor készítsetek egy akciótervet.

3. Gondolkodjatok új ötleteken!

Az üzleti életben mindig szükség van innovációra, és ugyanez kellene történjen a párkapcsolatotokban is. A közös ötletelések sokszor szórakoztatóak is tudnak lenni, miközben olyan tevékenységeket találhattok ki, melyek ébren tartják majd a szerelmi életeteket. Így a rutinos dolgoktól is megszabadulhattok, amely eltávolíthat titeket egymástól.

4. Kövessétek nyomon a haladást!

Az üzleti életben minden fontos értekezlet után általában összefoglaljuk azokat a témákat, melyekről tárgyaltunk, és ezek alapján meghatározzuk a következő teendőket. A párkapcsolatban viszont előfordul az is, hogy vitatkoztok, valahogy túlteszitek rajta magatokat, utána pedig soha többé nem hozzátok szóba a történteket. Ha a problémák nincsenek megoldva, akkor a jövőben is ugyanazokkal a problémákkal fogjátok szembetalálni magatokat, ezért mindenképp a vita után beszéljétek meg a problémáitokat, hogy meggyőzödjetek arról, hogy nem fogjátok megismételni a korábbi problémáitokat.

5. Tervezzétek meg közösen az időtöket!

Amikor 9:00-től 18:00 óráig dolgozunk, utána pedig hazamegyünk, jobb esetben a legtöbb munkahelyi problémánkat az irodában hagyjuk. A párkapcsolatban is ugyanezt kellene tennünk, vagyis időt kellene szentelnünk saját magunkra és a társunkra. Egy párkapcsolatban nagyon fontos az együtt eltöltött idő, amikor olyan tevékenységeket is végezhetünk, melyeket mindketten szeretünk.

6. Menjetek szabadságra!

Egy párkapcsolatban nagyon fontos az, hogy minél több időt egymás társaságában töltsetek, azonban ugyanolyan fontos az is, hogy „szabadságot” vegyetek egymástól. Ha a párkapcsolatban is valamennyire függetlenek tudtok maradni, akkor ez segíteni fog titeket abban, hogy érzelmileg fejlődjetek, hogy kizökkenjetek a rutinból, és hogy felfrissítsétek a kapcsolatotokat.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.