6 szabály, amit nem muszáj betartanod egy romantikus randin
2018-05-08  /  Szerző:   /  Randi  /  Nincs hozzászólás

A női emancipáció előtt, vagy az okostelefonok megjelenése előtt létezett pár szigorú szabály, ami a romantikus randikat illeti. Ezeket a szabályokat manapság már nem feltétlenül tartják be, azonban nem árt ismerned őket még akkor is, ha ómodinak és egyenesen nevetségesnek fogod őket gondolni.

1. Egy nő nem hívhat randira egy férfit

Az a szabály, miszerint egy nő nem hívhat randira egy férfit megakadályozhat abban, hogy megtaláld a boldogságot. A szabály, amely arra kötelezi a férfit, hogy kezdeményezzen, egy elavult és egy valóban szexista szabály.

2. Egy férfinek mindig a nőért kell mennie randi előtt

Ez is egy újabb szexista szabály. A nő biztonsága érdekében, főleg az első randi alkalmával, a nőnek semmiképp sem szabad megadnia a lakhelyének címét, az első randit pedig egy minél forgalmasabb helyen kell megejteni.

3. A férfinek mindig a járda út melletti szélén kell mennie

Ez is egy újabb olyan szabály, ami még abból a korból származik, amikor az autók helyett lovaskocsik közlekedtek, és amikor a nők még terebélyes szoknyákat hordtak. Régebben a férfiak azért közlekedtek a járda út felőli szélén, hogy megvédjék a nőket bármiféle balesettől, ugyanis a széles ruhájuk könnyen beleakadhatott a lovaskocsik kerekébe. Manapság azonban már nem közlekednek lovaskocsik, és nem csak a nők, hanem a férfiak élete is ugyanolyan értékes.

4. A férfi virággal vagy egy kisebb ajándékkal kell, hogy meglepje a nőt

Ez valóban egy szép gesztus, azonban nem kellene kötelezőnek lennie. Mit csinál egy nő, miután kap egy csokor virágot vagy ajándékot? Vagy beteszi a táskájába, vagy kényelmetlenül hurcolja maga után az étterembe vagy a moziba, vagy ahova épp randizni mennek.

5. A férfinek kell fizetnie mindent

A férfiasság nem mérhető a férfi bankkártyáján lévő pénzzel, ezért az első randikon mindig előre meg kell beszélnetek azt, hogy melyikőtök fog fizetni, vagy esetleg szétosztjátok a költségeket. Ilyenkor ugyanis az sem mindegy, hogy homárt vagy osztrigát rendelsz.

6. A harmadik randin intimebb kapcsolatba kell kerülnötök

Ilyen szabály nem létezik. Senki nem kötelezheti a randi partnerét, hogy a harmadik randin intim kapcsolatba kerüljenek. A szexuális kapcsolatok közös beleegyezéssel kell, hogy történjenek, nem pedig hasonló szabályok alapján.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.