6 jel, hogy nem illesz össze a pároddal
2017-11-16  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Ha régóta párkapcsolatban élsz, egy idő után azon kezdesz el gondolkodni, hogy milyen lenne a közös jövőtök a pároddal, és egyáltalán milyen lenne a párod férjként. De mégis honnan tudhatod előre azt, hogy jó férj válik-e belőle? Ha most jól kijöttök egymással és jól tudtok együtt szórakozni, az nem jelenti azt, hogy egész életetekben jól együtt tudtok majd működni. A házasság megfelelő működése leginkább a felek elvárásaitól függ. Ha a házasság után sem fog változni az egymás iránti elvárásotok, akkor a házasságban sem lesz probléma. Azonban, ha házasság után az egyik félnek hirtelen sokkal több elvárása lesz a partnerével szemben, akkor több probléma is felütheti a fejét a házasságban. Nagyon fontos az, hogy mindkét fél ismerje párja elvárásait, ezeket közösen beszéljék meg, és közösen döntsék el, hogy van-e értelme megtenni a nagy lépést. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azokat a tényezőket, melyek alapján megtudhatod, hogy a párodból jó férj lesz-e vagy sem.

1. Különböznek a hosszú távú terveitek

Vannak olyan párok, akiknek nagyon hasonló elképzeléseik vannak a mindennapi dolgokról. Azonban, ha hosszútávon nincsenek közös terveitek és nem ugyanazt szeretnétek mindketten, akkor nagyon valószínű, hogy a párod nem lesz egy jó férj számodra. Nagyon fontos az, hogy hasonló elképzeléseitek legyenek a jövőtöket illetően.

2. A párodnak negatív véleménye van a házasságról

Ha a párod retteg a házasságtól, mielőtt megházasodnál, gondold meg kétszer is, hogy tényleg őt szeretnéd-e férjedül. Vannak ugyanis olyan esetek, amikor a partnerek nagyon jól kijönnek egymással egy-két vagy akár több évig is, addig, amíg nem érzik azt, hogy kötődni kellene valakihez, és azt érzik, hogy bármikor könnyedén kiléphetnek egy párkapcsolatból. Lehet, hogy a párod nem hisz az élethosszig tartó szerelemben és monogámiában. Ha ez így van a ti életetekben is, akkor a párodból nem valószínű, hogy jó férj lenne.

3. Különböző véleményen vagytok a gyerekvállalásról és gyermeknevelésről

Lehet, hogy jelenleg nagyszerű a párkapcsolatotok, így, hogy csak kettecskén vagytok. Azonban ahhoz, hogy mindig együtt legyetek, mindenképp arra van szükség, hogy a gyermekvállalás és gyermeknevelés kérdésében is egyet értsetek. Ezt is mindenképp még házasság előtt kell megbeszélnetek. Ha te szeretnél gyereket, de a párod nem, az azt jelenti, hogy nem lesz zökkenőmentes a házasságotok.

4. Különböző helyen szeretnétek lakni

Ha te városon szeretnél élni, párod pedig vidéken, bonyolult helyzetben lesztek. A legbonyolultabb helyzet akkor van, ha az egyikőtök külföldre szeretne költözni, a másik pedig semmiképp sem szeretné elhagyni az országhatárt. Ha most meg tudtok egyezni a lakóhelyeteket illetően, nem jelenti azt, hogy ez így lesz mindig. Mit fogtok tenni akkor, ha házasság után a párod máshol szeretne lakni, mint te? Szívesen mennél vele? Szívesen követnéd őt bárhova?

5. Különbözőképpen kezelitek a pénzügyeiteket

A pénz mindig kényes téma a hosszú távú párkapcsolatokban. Akkor is veszekedhettek a pénzről, amikor még nem is vagytok házasok. Házasság után azonban, amikor közös tulajdonú ingatlanotok vagy bankszámlátok van, a dolgok még bonyolultabbá válnak. Ha a párod nem tudja jól beosztani a pénzét, valószínű nem lesz belőle mintaférj. Ugyancsak probléma adódhat akkor is, ha egyikőtök spórolós típus, a másik pedig költekezős. Ebben az esetben folyamatos vitára kell felkészülnötök a házasságban.

6. Párod nem szeret részt venni a nehéz időszakokban

Könnyű figyelmes és szerető embernek lenni akkor, amikor teret biztosítanak neked mindarra, amire csak szükséged van, és mindent akkor teszel, amikor kedved van hozzá. Azonban ha egy olyan partnered van, akivel az egész életedet le szeretnéd élni, akkor nem csak a jó, hanem a rossz pillanatokat is meg kell osztanod. Egy házasságban nem minden a szórakozásról szól. Ha párod nem vállalja fel a veled való kapcsolatát a nehéz időszakokban is, valószínű nem lesz belőle jó férj, így mindenképp meg kell gondolnod a nagy lépés megtételét.

Szólj hozzá