6 dolog, amiben eltér a régi és a modern randizási etikett
2019-07-05  /  Szerző:   /  Randi  /  Nincs hozzászólás

Randizni sosem volt egyszerű, de az biztos, hogy ma már másképp ismerkedünk, mint a szüleink tették. Néhány régi szokás idejétmúlttá vált, míg mások még most is fontosak.

Cikkünkből megtudhatod, hogy a legújabb trendek szerint, mit és hogyan kell tenned, ha találkozóra hívnád a partnered. Természetesen ezek nem kőbe vésett szabályok, minden ember más, és minden helyzet különböző, de jó kapaszkodót nyújthatnak a modern világban.

1. Ki állja a számlát?

Évekkel, évtizedekkel ezelőtt még egyértelmű volt, hogy egy randevún a férfinak illik kifizetni a számlát. A modern trendek ezen a szokáson változtattak. Napjainkban általában már mindenki külön rendezi a saját fogyasztását. A kényelmetlenségek elkerülése érdekében jobb is, ha már az elején tisztázzátok ezt. Kivétel ez alól, ha a férfi hívja meg a nőt, vagy épp pont fordítva történik. Akkor a kezdeményező félnek illik fizetni, bár kedves gesztus, ha ilyenkor is felajánlod, hogy fizeted az összeg felét.

2. Kihalófélben a lovagiasság?

Az egyik leggyakoribb negatívum a modern randevúzási szokások kapcsán az az, hogy a férfiak már korántsem viselkednek olyan gálánsan, mint régen. Az apró gesztusok pedig sokat számítottak, és női egyenjogúság ide vagy oda, most is jól esik egy nőnek, ha kinyitják előtte az ajtót, vagy hazakísérik.

Olvasd el ezt is! Gyorskaja és gyorsszerelem a modern világban

3. Ez most egy randi?

Napjainkban a fiatalabb generációnál megfigyelhető, hogy a fiúk nem hívják el a lányokat egy igazi randevúra, helyette inkább csak együtt lógnak, a barátaikkal közösen. Ez rendben is van, ha még nem ismeritek igazán egymást, így könnyebb megszerezni az első benyomásokat, egy kevésbé feszélyező környezetben. De ha tényleg érdekel egy lány (fiú), akkor fontos, hogy kettesben menjetek el egy igazi randira.

4. Az étterem már nem menő

A korábban megszokott helyszínek, mint egy étterem, egy bár, vagy akár egy mozi, már mondhatni unalmasak. Mindenki túl van már számtalan ilyen randevún. Erősen ajánlott ezek helyett valami igazán különleges programra elvinni a jelöltedet. Lehet az egy koncert, közös főzés, vagy táncóra, csak légy egyedi. A napjainkban elterjedő aktív randevúkon ráadásul kevesebb a feszengés, gyorsabban oldódik a hangulat, és szép élmény marad, még akkor is, ha a szerelem végül elmarad.

5. Ki a felelős?

Ma már egyre fontosabb, hogy egy férfi vállalja magára a randevú megszervezését, azaz, hogy hol találkoztok, hová mentek, és hogyan. A legjobb, ha az A terv mellett, egy B-t is kigondolsz, így rázós helyzetekben is megmentheted a randit. Arról nem beszélve, hogy a gondoskodásoddal minden nőt leveszel a lábáról.

6. Meddig mehetsz el egy randin?

A régi időkben az emberek távolságtartóbbak voltak, és még az első csók is csak több romantikus randevú után csattanhatott el. A mi világunkban ehhez képest minden felgyorsult. Ma sem feltétlenül célravezető, ha az első találkozón túl messzire mentek, de a fizikai vonzalom felébresztése fontos. Ha ugyanis nem működik a kémia, akkor folytatásra sem számíthatsz.

par

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.