5 vészjelzés, hogy a párod még nincs túl az exén
2019-10-08  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Minden párkapcsolat alapja a szeretet, a bizalom, és az őszinteség egymás iránt. De a listára fel kell venni még egy fontos tényezőt, amely nem más, mint a „tiszta lap”. Addig ugyanis lehetetlen kialakítani egy kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolatot, amíg a két fél le nem zárja, már amennyire lehet, a múltját.

Valószínűleg Te is átéltél már olyan rosszul sikerült randikat, amelyek során a partnered csak a volt párja után epekedett, vagy épp csupa negatív és rosszalló jelzővel illette, az ismerkedés pedig pont arról nem szólt, amiről kellett volna, Rólad és róla.

Akár már az első randi előtt is ki tudod szűrni, néhány levélváltás vagy telefonbeszélgetés alkalmával, hogy hol tart a kiszemelted a múltjának a lezárásában. Ehhez nem kell mást tenned, csak észrevenni a jeleket, és hallgatni az érzéseidre, amelyeket a szíved diktál.

Olvasd el azt az 5 tényezőt, amelyre figyelned kell.

1. Időzítés

Kérdezd meg, mennyi idő telt el azóta, hogy szakított az előző párjával? Hat hónap, hat hét, vagy csupán hat nap? Szakértők azt vallják, hogy egy komoly kapcsolat után legalább 6 hónapnak kell eltelnie, hogy el tudjuk engedni a múltat.

2. Családi állapot

Nem sok jót ígér az sem, ha az új partner még nem tudta lezárni papíron sem a korábbi kapcsolatát. Ha épp csak beadták a válókeresetet, vagy már zajlik a jogi procedúra, de az anyagiakon, esetleg a közös gyerekek elhelyezésén vitáznak, óvatosnak kell lenned. Amíg ezek nem fejeződnek be, addig az is előfordulhat, hogy meggondolják magukat, és mégis együtt maradnak, Te pedig lapátra kerülsz.

Ez is érdekelni fog! 8 biztos jel, hogy az exed már túl van rajtad

3. Az ex közelsége

Aggodalomra adhat okot, ha még mindig túl szoros kapcsolatot ápol az exével az új párod.  Nyilvánvaló tény, hogy ha közös gyerekeik is születtek, akkor sosem fognak tudni egymástól teljesen elszakadni, hiszen a gyerekek életéhez mindkettőjükre szükség van. De óriási különbség van a gyerek miatti semleges kommunikáció fenntartása, illetve egy folyamatos kölcsönös függőség között. Ha úgy érzed, hogy a párod az indokoltnál több energiát fordít a volt kapcsolatára, akkor szóvá kell tenned, még mielőtt túlságosan elköteleződnél irányába.

4. Csak róla beszél

Az is gyakran előfordul, hogy az új partnered folyamatosan a korábbi párjáról mesél. Esetleg megállás nélkül hozzá hasonlítgat. Az az igazság, hogy az emberek arról beszélnek, ami kitölti a gondolataikat, így, ha ő folyton az exét emlegeti, akkor valószínűleg nincs túl rajta.

5. Családi állapot megjelölés a közösségi adatlapján

Átírta már a profil oldalain a „házas” státuszt „egyedülállóra”? Kitörölte már az exével közös fotókat, bejegyzéseket minden felületről? Amikor valaki komolyan lezár egy kapcsolatot, akkor ezt megteszi minden területen, mert nem akar semmi olyat látni, ami a múltra emlékezteti, és ha Veled komolyan gondolja, akkor ezentúl a Ti közös fotóitoknak kell visszaköszönni a Facebook, vagy az Instagram oldalán a régiek helyett.

Egy új kapcsolat kezdetén számtalan olyan jel van, amire figyelned kell. Bár még alig ismeritek egymást, mégis legbelül érzed, hogy ő-e az, akit keresel, akire megérte várni, aki nem a múlton és az exén kesereg, hanem készen áll rá, hogy Téged boldoggá tegyen.

par

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.