5 tanács arra, ha elhanyagoltnak érzed magad a párkapcsolatban
2018-06-04  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Régóta vagytok együtt a pároddal és sokszor már úgy érzed, egyre kevesebb időt fordít rád? A munkája, a barátai vagy a hobbija túl sok idejét elveszik és ezáltal soha nincs ideje rád? Úgy érzed, hogy a kettőtök közötti kommunikáció is a minimálisra csökkent, és a korábbi bensőséges kapcsolatotokat is felváltotta a közömbösség? Ha úgy érzed, párod elhanyagol, akkor alábbi cikkünkben adunk 5 tanácsot arra, hogy mit kell tenned ebben a szituációban.

1. Légy őszinte saját magad elvárásaival!

Párkapcsolati szakértők szerint manapság sokkal nagyobb elvárásaink vannak egy párkapcsolattól, mint az előző generációknak. A párunktól, egy személyben szeretnénk egy jó barátot, egy tökéletes szeretőt, egy lelki társat, valakit, aki teljesen kompatibilis velünk, aki ösztönöz minket mindenben, aki megnevettet, stb. Azt azonban gyakran elfelejtjük, hogy ezeknek a dolgoknak a többségét egy barátunktól vagy családtagunktól is megkaphatjuk, ezért nem kell mindent a partnerünktől számon kérnünk.

2. Töltsd el hasznosan a szabadidődet!

Ha a probléma a párod hobbijából adódik, neked pedig túl sok szabadidőd van, akkor próbálj meg találni valami hasznos elfoglaltságot magadnak. Iratkozz be egy tanfolyamra, olvass könyveket, találj magadnak egy érdekes hobbit – a párkapcsolatban jó az, ha találunk magunknak olyan elfoglaltságokat, melyeket egyedül is tudunk végezni. Egy párkapcsolatban természetesen a pároddal közösen is terveznetek kell programokat, azonban mindig hagyjatok magatoknak külön töltött időt is, amikor mindketten azzal foglalkozhattok, amiben kedveteket lelitek.

3. Légy őszinte a partnereddel!

Ne feltételezd azt, hogy a párod majd kitalálja a gondolataidat, hanem inkább beszélgess el vele őszintén minden problémádról, hiszen csak így tudjátok megoldani azokat. Tanulj meg nyíltan kommunikálni, azonban figyelj arra, hogy soha ne legyen agresszív a magatartásod. Ha téged zavar az, hogy párod nem foglalkozik eleget veled, akkor mondd ezt el neki. Tudasd vele, hogy nem tetszik neked az, hogy eltávolodtatok egymástól, és kérd meg, hogy próbáljon meg több időt tölteni veled. Mindig azon kell lenned, hogy megold azt a problémát, ami téged zavar.

4. Helyezd magad a partnered helyébe!

Lehet amiatt távolodtatok el, mert párod neheztel rád valami miatt, vagy lehet sokat túlórázik azért, mert próbál pénzt gyűjteni arra, hogy felújítsátok a lakásotokat? Mielőtt elkezded őt hibáztatni azért, hogy elhanyagol téged, próbáld meg az ő szemszögéből is szemlélni a helyzetet.

5. Vedd figyelembe a mentális gondokat is!

Mielőtt azért neheztelnél a párodra, hogy elhanyagol téged, előbb mérd fel, hogy nem szenved-e valami mentális betegségben. Ha például valaki depresszióban szenved, akkor már nem fogják érdekelni olyan dolgok, melyekben korábban örömét lelte, vagy akár a partnerét vagy barátait is elhanyagolhatja. Ha úgy érzed, hogy a párod depresszióban szenved, beszélj vele, és próbáld meggyőzni, hogy elmenjen terápiás kezelésre.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.