5 ok, hogy megpróbáld az online társkeresést
2017-11-01  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Mindig úgy érezted ciki online társat keresni? Bizalmatlan vagy, mert az online térben könnyebb valótlan dolgokat állítani, és könnyebb elbújni? Esetleg félsz, hogy visszaélnek a megadott adataiddal? Bizonyára ilyen, és ehhez hasonló gondolatok tartják vissza sokunkat, akik nem próbálnak meg társat keresni egy online társkeresőn. Az online térben való ismerkedésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de cikkünkben most elolvashatsz 5 okot, amiért igenis érdemes az online társkereséssel is próbát tenni.

1. Praktikus

Ahogy telnek az évek, mintha felgyorsulna is idő, és sokszor egy nap 24 órája is kevésnek tűnik, hogy mindent elintézzünk. Az internetnek köszönhetően online már rengeteg ügyet, vásárlást, el tudunk intézni otthonunkból, kényelmesen. Miért szorítanánk ki épp ebből a társkeresést? Elég annyi adatot megadni, amennyit szükségesnek érzünk, és egyszerre akár több emberrel is ismerkedhetünk. Választhatunk igényeinknek megfelelő társkereső szolgáltatást, hiszen a piacon rengeteg, az egyedi igényekre szakosodott weblapot találni.

2. Igényeknek megfelelő

Az online társkereső oldalak folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat, hogy a hozzájuk beregisztrálók minél pontosabb találatokat kapjanak, az egyedi igényeiknek megfelelően. Megadhatjuk, hogy komoly kapcsolatot szeretnénk, vagy csak ismerkednénk, randizgatnánk. Kereshetünk társat a közös érdeklődés és oktatási szint alapján is. Persze benne van a pakliban, hogy a másik fél nem őszinte adatokat ad meg magáról, de erre a való életben is megvan az esély, hiszen nem tudjuk leellenőrzni az első találkozáson, hogy igazat mondott-e az illető a tanulmányairól, az anyagi helyzetéről, vagy a függetlenségéről.

3. Több esély

Egy online társkeresőn rengeteg olyan emberrel is megismerkedhetünk, akivel egyébként a szokásos köreinkben mozogva sose ismernénk meg. Eljárhatunk szórakozóhelyre, vagy a közös hobbi, esetleg a barátok kapcsán ismerkedhetünk, de lehet, hogy a hozzánk illő ember egyik helyen sem fordul meg. Az internetnek hála a távolságok lecsökkennek, és a társkereső oldalra is úgy kell tekinteni, mint egy fórumra, ahol ugyanúgy lehet ismerkedni, mint a való életben, csak itt nagyobb a merítés. El kell fogadnunk és intelligensen kell kezelni, hogy pont a nagyobb merítés miatt sajnos belefuthatunk kevésbé szimpatikus emberekbe. A kéretlen érdeklődést érdemes az ügyfélszolgálatnak jelenteni!

4. Könnyebb az első lépés

Napjainkra kezd egy szintre lépni a nő és a férfi, ha arról van szó, hogy ki tegye meg az első lépést. Már egy nő is kezdeményezhet, ha a helyzetet úgy kínálja. Az online térben pláne eltűnik ez a társadalmi elvárásból adódó feszültség, és a nők is szabadabban ismerkedhetnek a nekik megtetsző férfival, és vice versa. Néha talán még kedvezőbb – de nem hamis – képet is festhetünk magunkról, ha van egy kis idő átgondolni a választ. A hosszas levelezés viszont nem célravezető! Ha mindkét fél komolyan gondolja a dolgot, akkor inkább előbb, mint utóbb el kell jutni a személyes találkozóig.

5. Izgalmi faktor

A hagyományos ismerkedési módoknak is megvan a maga izgalmassága, mint például a kezdeti szemezés, és mosolygások, vagy egy beszélgetés, amiben úgy érezzük, csak úgy röpül az idő. Az online térben is megtalálhatjuk ezt, hiszen a keresgélés, és az adatlapok böngészése közben rengeteg érdekes emberről kapunk információt, anélkül, hogy meg kellene szólítani. Továbbá mi választhatjuk ki a nekünk tetszőt, és levélben talán még könnyebb is elutasítani, ha valaki nem a kedvünkre való. Viszont levelet kapni valakitől, akinek tetszünk, és aki nekünk is tetszik izgalmas dolog.

Szólj hozzá