5 magyarázat, miért vonzódsz szexuálisan egy bizonyos férfitípushoz
2018-04-12  /  Szerző:   /  Tudomány  /  Nincs hozzászólás

Többször előfordult már veled az, hogy egymást követő párkapcsolatok esetén nagyon hasonló férfiakhoz vonzódtál? Szeretnéd tudni, hogy amikor szexuálisan vonzódsz egy bizonyos férfitípushoz, mi az a titokzatos tulajdonság, ami annyira vonzó számodra? Nagyon sokszor az okok, ami miatt szexuálisan vonzódsz egy bizonyos férfitípushoz, tudat alatt maradnak. Pszichológusok megállapítottak 5 tényezőt, mely fényt deríthet két ember közötti vonzalmára.

1. Az arc és a test szimmetriája

A fizikai szimmetriát látjuk és érzékeljük. Pszichológiai felmérések alapján megállapították, hogy a nők például tudat alatt olyan férfiak illatát kedvelik a leginkább, akiknek a testfelépítése szimmetrikus (ami az egészség és a jó kondíció jele).

2. A személyiség (vizuális és szagló ingerekből ítélve)

A pszichológiai felmérésekből kiderült az is, hogy szaglás alapján a nők olyan férfiakhoz vonzódnak, akik az extrovertált személyiségtípusba tartoznak.

3. Az egészségi állapot

A pszichológusok által végzett felmérésekből kiderült az is, hogy tudat alatt a nők azt is érzékelik, ha egy férfi egészséges-e, vagy valamilyen bakteriális fertőzésben szenved, és ahogyan az állatok, úgy az emberek is elkerülik a beteg partnert.

4. Az ismeretlenség

Sokan mondják azt, hogy azért vonzódunk szexuálisan valakihez, mert az ellentétek vonzzák egymást. Tudd meg, hogy igenis léteznek olyan kutatások, melyek alapján ez a kijelentés igaznak bizonyul. A nők általában olyan partner iránt vonzódnak, akik nem ugyanolyan környezetben, nem ugyanolyan típusú családban nőttek föl, és eltérő szokásokkal rendelkező közegből származnak.

5. A személyes értékek

Bár a kutatások alapján az ellentétek vonzzák egymást, mégis olyan partner iránt is vonzódunk, akivel megegyezik az értékrendünk. Ha a kapcsolat elején nem tudsz túl sok dolgot egy férfiről, tudat alatt mégis észreveszed azt, hogy az adott partnernek ugyanolyan személyiségjegyei vannak-e vagy sem.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.