5 látványos tojásdíszítő módszer
2019-04-19  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Ha nincs időnk hosszadalmas díszítgetésre, de mégis szeretnénk valamilyen tetszetős húsvéti tojással készülni a locsolkodóknak vagy mert a gyerekeinknek megígértük, ezért szükség van valami egyszerű, de látványos módszerre, akkor íme pár ötlet, akár az utolsó pillanatra.

Csipkés tojás

Amilyen látványos, olyan egyszerű ennek a húsvéti tojásnak az elkészítése. Nem kell hozzá más, csak tetszőleges színű tojásfesték, csipkeszalag és ragasztó. Miután befestettük a tojást és kihűlt, mérjünk ki egy kicsivel nagyobb darabot a csipkeszalagból, mint ami körbeéri a tojást (azért van szükség kicsit nagyobbra, hogy ne legyen hézag ott, ahol a csipkeszalag két vége összeér). Ezután pillanatragasztóval vagy ragasztópisztollyal rögzítsük több ponton a szalagot a tojásra.

husvet

Csipkemintás tojás

A csipkemintát úgy is elérhetjük, ha festés előtt rögzítjük a csipkeszalagot a tojásokra, majd száradás után levesszük róluk. Így a szalag által takart rész fehéren marad, és szépen kirajzolódik a szép csipke minta.

husvet

Márványos tojás

Gyerekekkel jó móka ennek a színes tojásnak az elkészítése.  Kétféleképpen is elkészíthető. Az egyikhez eldobható alufólia tálcára, színes akrilfestékekre és műanyagtojásokra van szükség. Nyomjunk csíkokat az alufólia tálca aljára a különböző színű festékekből, helyezzük bele a tojást (egyszerre mindig csak egyet) és mozgassuk a tálcát jobbra, balra, le, fel, hogy a tojást minden oldalról érjék a festékek. Ezt a műveletet mindaddig csináljuk, amíg a tojás teljes felülete színes nem lesz.

A másik lehetőség, hogy egy tálba szoba hőmérsékletű vizet töltünk, majd ebbe különböző színű körömlakkokat csepegtetünk – a körömlakkok nem oldódnak fel a vízben, hanem a felszínen szétterülnek -. Az így létrejövő márványos folyadékba beleforgatjuk a műanyagtojásokat és hagyjuk megszáradni őket. Olyan tojást válasszunk, amelynek az egyik végén van lyuk, amelybe egy hurkapálcát dughatunk, mert így könnyebb lesz a mártogatás.

husvet

Alkoholos filccel rajzolt tojások

Fessük be a tojásokat a kívánt színűre, hagyjuk őket megszáradni, majd alkoholos filccel rajzoljunk rájuk tetszőleges mintát. Papír-írószer és hobbiboltokban kaphatók különböző sablonok is, melyekkel gyönyörű mintákat varázsolhatunk a tojásokra gyorsan és egyszerűen.

husvet

Csillogó tojások

Főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni a tojásokat. Kenjük be egyik felüket dekupázsragasztóval egy ecset segítségével, majd szórjunk rájuk csillámport. Tegyük félre őket fél órára, hogy megszáradjanak, majd folytassuk a másik felükkel a fenti műveletet. Amikor ezzel készen vagyunk és a tojások teljes felülete csillámos, kenjünk a csillámpor tetejére dekupázsragasztót, hogy fixáljuk. Legalább egy órát még hagyni kell száradni!

husvet

Forrás: Activebeauty

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.