5 jó tanács egy otthoni romantikus vacsora elkészítéséhez
2018-05-15  /  Szerző:   /  Egyéb, Randi  /  Nincs hozzászólás

Megismerkedtél egy helyes férfivel, párszor már randizni is voltatok, most pedig elérkezettnek látod az időt arra, hogy te készíts egy romantikus vacsorát az otthonodban? Egy romantikus vacsora elkészítésekor pár dologra mindenképpen figyelned kell, mert ilyenkor nem árt, ha minden tökéletesre sikerül. Egy otthon készített romantikus vacsora valódi kihívást jelenthet, ezért mindenre jó időben fel kell készülnöd. Ha le szeretnéd nyűgözni a partnered, akkor minden egyes kis részlet számít, a hangulattól és zenétől kezdve egészen a kiválasztott menüig. Alábbi cikkünkben adunk 5 jó tanácsot arra az esetre, ha egy romantikus vacsora keretében szeretnéd megvendégelni szíved választottját.

1. Válaszd ki a megfelelő időpontot!

Párkapcsolati specialisták állítják azt, hogy nagyon fontos, hogy megbizonyosodj arról, hogy a legmegfelelőbb időpontot választottad ki a romantikus vacsorára. Ha a párkapcsolatotok elején vagytok még, az intim pillanatok furcsának fognak még tűnni számotokra, és ha nem sikerül jól a romantikus vacsora, akkor ez akár szakításhoz is vezethet. Ezzel ellentétben, ha már hosszabb ideje vagytok együtt, és már komolyabb érzelmeket tápláltok egymás iránt, azonban még mindig halogatod a romantikus vacsora megszervezését, akkor az időhúzás miatt lehet, hogy a párod rosszul fogja értelmezni a kapcsolatotok komolyságát. A férfiak tudják, mikor kell cselekedniük, ezért fontos, hogy te is tudd, miért és mikor szeretnéd megtenni ezt a lépést.

2. Gondoskodj a megfelelő hangulatról!

Ha már eldöntötted a romantikus vacsora időpontját, akkor ne feledkezz meg a megfelelő hangulat megteremtéséről sem. Nem kell túlzásba vinned a romantikus dekorációt, bőven elegendő az, ha minden tiszta és rendezett a lakásodban, és egy kellemes zenei lista bekészítésével egy nyugodt hangulatot varázsolhatsz. A terítéket sem kell agyoncicomáznod, egy fehér színű étkészlet és üvegpoharak bőven megfelelőek lesznek az esti romantikus hangulathoz.

3. Válassz egy könnyen elkészíthető, de ízletes menüt!

Elsősorban nagyon fontos az, hogy megtudd a párod kulináris preferenciáit, ezért ne óvakodj megkérdezni őt, milyen ételeket szeret vagy, hogy esetleg szeretne-e valami új ételt kipróbálni vagy, hogy szeretne-e desszertet is fogyasztani. Gondosan válogasd össze a vacsoramenüt, és igyekezz olyan ételeket főzni, melyeket könnyen el tudsz készíteni. Kerüld el a feldolgozott élelmiszereket és az egészségtelen hozzávalókat. A vacsora készítésekor bánj óvatosan a fűszerrel, és mindenképp készülj egy saláta étellel is és egy könnyű desszerttel.

4. Olyan italokat válassz, melyek jól harmonizálnak az ételekkel!

Egy romantikus vacsorát mindig egy pezsgőnek, bornak vagy egyéb italnak kell követnie, azonban figyelj arra, hogy olyan italokat válassz, melyek kisebb mennyiségben tartalmaznak alkoholt. Az elkészített ételtől függően olyan italokat választhatsz, melyek leginkább harmonizálnak a menüvel. Ha szereted a bort, akkor elegendő csak annyit tudnod, hogy hogyan tudod hozzáilleszteni az elkészített ételhez.

5. Kérd meg a párod, hogy ne vigyen semmiféle ajándékot!

Ha egy romantikus vacsorára készülsz az otthonodban, akkor mindenképp jelezd a szerelmednek, hogy ne vigyen neked semmiféle ajándékot vagy hozzávalót a vacsorához. Tudasd vele, hogy nagyon szívesen vendégül látod őt, és ne érezze feszélyezve magát attól, ha esetleg nem járul hozzá semmivel a vacsorához. Tudasd a pároddal, hogy nem szükséges semmit vinnie, azonban, ha mégis ragaszkodik ahhoz, hogy meglepjen valamivel, akkor mondhatod neki, hogy válasszon ő desszertet.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.