5 jel, hogy a párod váláson gondolkodik
2018-04-18  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Hosszú ideje együtt vagytok már a pároddal vagy férjeddel? Az utóbbi időben viszont észrevetted, hogy már nem úgy működnek a dolgok, ahogyan azok a kapcsolatotok elején működtek? Azt gyanítod, hogy a párod már a váláson vagy szakításon gondolkodik? A szakítás vagy válás előtt minden párkapcsolatban léteznek jelek, melyeket még időben fel kell tudni ismerni ahhoz, hogy változtatni lehessen a helytelenül működő dolgokon. Alábbi cikkünkben felsorolunk 5 viselkedésbeli jelet, melyből rájöhetsz arra, hogy a párod szakításon vagy váláson gondolkodik.

1. Párod váláson gondolkodik, ha megváltoztatta a kommunikációs stílusát!

Mindig is arra vágytál, hogy a párod ne bosszantson annyit a fölösleges mondanivalójával? Most azonban, amikor semmi mondanivalója nincs neked, akkor mindez halálosan megijeszt? Amikor az egyik fél abbahagyja a csipkelődéseket, akkor ez annak a jele, hogy közömbössé válik partnere iránt. Ha egyre ritkábban mondja el neked azokat a dolgokat, melyek zavarják őt benned, ez annak a jele, hogy a párod váláson gondolkodik.

2. Párod váláson gondolkodik, ha az anyagiakkal kapcsolatos beszélgetéseitek egyre homályosabbakká, rejtettebbekké vagy titkosabbakká válnak!

Ilyenkor nem föltétlenül az a probléma, hogy a párod egyszer elrejti előled a bankkártyáját, hanem sokkal inkább az, ha például hosszabb időre egy olyan luxus körutazásra küld a barátnőiddel, amire korábban soha nem küldött volna el. Akkor is gyanakodhatsz a váláson, ha hirtelen megváltoztatja a netbankba való belépési jelszavakat, vagy ha új bankszámlát nyit, vagy ha hitelt vesz föl, amiről te semmit sem tudsz. Ha változások történnek a párkapcsolatotok pénzügyi helyzetében, akkor valószínű, hogy az a fél, aki okozza a változást, váláson vagy szakításon gondolkodik. Akkor is légy figyelmes, ha esetleg hirtelen bejelenti azt, hogy csökkentették a fizetését vagy a bónuszát, főleg akkor, ha tudod, hogy egy stabil munkahelyen dolgozik. Ez is egy trükk lehet azért, hogy csökkentse a pénzügyi elvárásokat és felelősséget abban az esetben, ha mégis válásra kerülne a sor.

3. Párod váláson gondolkodik, ha minden veled kapcsolatos dolog irritálja vagy idegesíti!

Egy párkapcsolatban idővel sokan eljutnak arra a szintre, amikor a partnerük néha idegesíti őket. Azonban, ha ez az állapot állandósul, akkor valós problémáról is beszélhetünk. Ha úgy érzed, hogy csak lábujjhegyen közlekedhetsz, mert különben fölidegesíted a párodat, ha a párod mindig feszült és robbanásra kész, ha a vitákat nem tudjátok lezárni egy kis csipkelődéssel vagy egy csókkal, vagy nem tudjátok megoldani a konfliktusaitokat, akkor kezdhetsz gyanakodni, hogy a párod váláson gondolkodik. Ha a párod mindig ideges vagy mérges, és már semmi sem jó neki, akkor valószínű váláson vagy szakításon gondolkodik. Ilyenkor fejben már kiszállt a kapcsolatból és nem kíván több erőfeszítést belefektetni a kapcsolatba.

4. Párod váláson gondolkodik, ha sok minden érdekli, de te mégsem vagy az érdeklődési listáján!

Egy párkapcsolatban egészséges az, ha mindkét félnek megvan a saját érdeklődési köre és hobbija. Azonban, ha azt veszed észre, hogy a párod vagy férjed új elfoglaltságot talál magának, ami minden szabadidejét lefoglalja (barátokkal találkozgat, sok időt tölt konditeremben, egyedül utazgat), és te nem lehetsz részese ezeknek az elfoglaltságoknak, akkor ez is annak a jele, hogy a férjed váláson gondolkodik. Ha a párod folyamatosan eltávolít téged az életének fontosabb eseményeiről is, és nyilvánvaló az, hogy egyedül tervezi a jövőjét, akkor ez is annak a jele, hogy előbb-utóbb válni szeretne.

5. Párod váláson gondolkodik, ha hűtlen!

Honnan tudhatod azt, hogy a párod már nem szeret és megcsal? Ha a párod megszállottan ügyel arra, hogy még véletlenül se kerülj kapcsolatba az elektronikus eszközeivel, ha állandóan későig dolgozik, ha munkaügyben folyamatosan vidékre utazgat, vagy hirtelen túl sokat foglalkozik a kinézetével, akkor a párod valószínű váláson gondolkodik és lehet már talált is magának egy új partnert.

Ha a párkapcsolatban te is tapasztalod a fenti viselkedésbeli változásokat a párodnál, akkor mindenképp beszélgess el vele. A fenti élethelyzeteket természetesen bárki átélheti, nem csak azok, akiknél probléma van a párkapcsolatban. Azonban, ha ismered ezeket a jeleket, nem fog váratlanul érni az, ha párod véletlenül mégis bejelenti azt, hogy válni akar, sőt ez remek lehetőséget is teremt arra, hogy őszintén elbeszélgessetek a párkapcsolatotokban jelenlévő problémákról.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.