5 dolog, amit tudnod kell egy elvált férfiról
2019-01-09  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Egy elvált férfivel való kapcsolat nem egyszerű. Tudatában kell lenned annak, hogy az előző párkapcsolatából magával fog hozni egy jelentős mennyiségű emléket és tapasztalatot, és el kell fogadnod életének ezen aspektusait is. Alábbi cikkünkben felsorolunk 6 dolgot, amit mindenképp tudnod kell, ha egy elvált férfivel vagy párkapcsolatban.

1. Tudd meg, milyen stádiumban van a válása

Mielőtt nagyon belemélyednél érzelmileg is a kapcsolatba, mielőbb tudnod kell, hogy a válásának milyen stádiumában található éppen. A válási folyamat jelenleg is zajlik? Csak egy hete vált el, vagy pár hónapja? Ezek az aspektusok nagyon fontosak, mert segítened neked eldönteni, hogy belekezdj egy komoly kapcsolatba vele, vagy inkább ne. Egy olyan férfi mellett lenni, aki épp egy válási folyamaton megy keresztül, vagy aki nemrég vált el, komoly kihívást jelenthet.

2. Fogadd el azt, hogy van egy volt felesége

A párkapcsolatok többségében, szakítás után könnyen eltávolíthatod az exed az életedből. Azonban egy elvált férfi sosem fogja tudni kitörölni a volt feleségéhez kötődő emlékeit. Ezért fontos az, hogy el tudd fogadni azt, hogy ez az emlék meg fog maradni neki az életében. Ráadásul az is lehetséges, hogy továbbra is fognak kommunikálni, főleg ha még gyerekeik is vannak. Az is lehetséges, hogy olyan barátaival fogtok találkozni, akik a volt feleségéről fogják kérdezgetni, így szellemileg is fel kell készülnöd erre. Ne légy bizonytalan és ne válj agresszívé, amikor meghallod a volt felesége nevét. Tanuld meg elfogadni azt, hogy régen ő is a párod életének része volt.

3. Ne próbálj részleteket megtudni a volt feleségéről

Kötelezően el kell fogadnod azt, hogy annak a férfinek, akivel találkozgatsz, van egy volt felesége, de ennél többet ne próbálj meg megtudni róla. Ne próbálj meg különböző információkat szerezni róla, és ne nézegesd őt Facebookon sem. Ez ugyanis féltékenységnek tűnne, amivel könnyen elronthatod az épp kialakulóban lévő párkapcsolatodat. Gondolj csupán arra, hogy ha már elváltak, akkor a párod biztosan nem vonzódik már a volt feleségéhez.

4. Értsd meg, ha gyerekei vannak

A volt feleség elfogadásához hasonlóan, azt is el kell tudnod fogadni, ha a párodnak vannak gyerekei az előző házasságából, és nyitott kell lenned minden olyan probléma iránt, ami a gyerekekkel kapcsolatban adódhat. Úgy kellene alakítanod a kapcsolatot, hogy szép lassan te is közelebb kerülhess a gyermekeihez és megismerhesd őket.

5. Légy türelmes

Egy elvált férfinek már része volt a házasság megbilincselő érzésében, ezért lehetséges, hogy válását követően nem fog rögtön beleugrani egy komoly kapcsolatba. Ez azt jelenti, hogy minél türelmesebbnek kell lenned. Lehet, hogy nem fogtok rögtön összeköltözni, de ez nem azt jelenti, hogy a kapcsolatotok nem fejlődhet kisebb lépésekben.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.