4 viselkedési forma, amit szakítás után mindenképp el kell kerülnöd
2018-10-09  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Neked is volt már részed szakításban? Te is megtapasztaltad már azt a szomorú érzést, mely ilyenkor gyötri az embereket? Amikor véget ér a párkapcsolatunk, gyakran hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez volt életünk legnagyobb hibája. Bár ilyenkor sokszor úgy érezzük, hogy megszakad a szívünk és érzelmileg a padlón vagyunk, akkor is meg kell próbálnunk irányítani a gondolatainkat és érzelmeinket, hiszen ezek azok, melyek nagyban befolyásolják ilyenkor a lelkiállapotunkat és meggátolnak abban, hogy visszanyerjük az egyensúlyunkat. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a négy viselkedési formát, amit szakítás után mindenképp el kellene kerülnöd azért, hogy hamar visszanyerd az életkedvedet.

1. Azt gondolod, hogy nem vagy elég jó

Amikor a párunk véget vet a párkapcsolatnak, akkor hajlamosak vagyunk durván viszonyulni önmagunkhoz. Gyakran mondjuk azt, hogy „Ha annyira tökéletesek lettünk volna, akkor nem hagyott volna el”. Ez annak a jele, hogy még dolgoznod kell az önbizalmadon. Lehet, hogy nem az voltál a párodnak, akire ő vágyott, azonban minden bizonnyal te leszel a legtökéletesebb egy másik férfi számára. Ne feledd, hogy legelőször arra kell törekedned, hogy saját magadnak légy elég jó, ezután pedig jöhetnek a férfiak is.

2. Azt gondolod, hogy nem fogsz hozzá hasonlót találni

Szakítás után valószínű azt gondolod, hogy nem fogsz már a volt párodhoz hasonlót találni. Ez így igaz is, hiszen senki sem egyforma és minden ember egyedi. Most tényleg azt hiszed, hogy mégis ő volt a számodra tökéletes férfi? Lehet, hogy ebben a hitben fogsz élni mindaddig, míg egy olyan férfivel találkozol, aki sokkal jobb lesz az exednél, egy férfivel, aki pont olyan, mint amire neked szükséged van, és aki tökéletesen illeszkedik hozzád. Neked pedig csak készen kell állnod a fogadására. Ha szakítasz valakivel, ez nem jelenti azt, hogy a földkerekségen senki nem maradt, akivel újra párkapcsolatban élhetnél.

3. Saját magadat hibáztatod azért, mert hagytad magad becsapni

Ha magadat, vagy a volt párodat hibáztatod, ez nem fogja megoldani a helyzetet, sőt egy besavanyodott és szomorú lénnyé fogsz átváltozni, akitől mindenki menekülni fog. Minden bizonnyal sok szép pillanatot is megéltetek együtt és mindkettőtök tanult valamit a párkapcsolatból. Fogadd el azt a döntésed is, amit akkor meghoztál, amikor beléptél ebbe a párkapcsolatba, a figyelmeztető jelek ellenére is, melyeket még a párkapcsolatotok legelején észrevettél.

4. Egy újabb kudarcot írsz fel a listádra

Minden kudarc, amin keresztülmentél segített abban, hogy fejlődj, és hogy azzá válj, aki most vagy: bölcsebb, jobb, érdekesebb. Ne gondolkodj a régi kapcsolataidon úgy, mintha azok kudarcok lettek volna, csak azért, mert nem úgy értek véget, mint egy hollywoodi film. Tekints úgy rájuk, mint egy tapasztalatra, melyeket a lelked választott valamiféle okkal, melyet most még valószínű nem ismersz, de később megtudod majd.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.