4 tanács a párkapcsolatod gyors megmentésére
2018-11-30  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Az utóbbi időben gyakran veszekedtek a pároddal, de a szakítás gondolatától még a hideg is kiráz? Akkor kövesd a szerelemguruk legújabb módszerét, és három hét múlva újra lángolni fog köztetek a szerelem! A 21 napos kapcsolatmentő programot két párkapcsolat-terapeuta, dr. Les és Leslie Parrott dolgozták ki, akik 30 éve házasok, és már ők is megküzdöttek pár szerelmi nehézséggel. Most pedig barátaik és személyes tapasztalataik alapján állították össze az alábbi tanácsokat, amelyekkel három hét alatt te is helyrehozhatod a párkapcsolatod.

1. Találjatok magatoknak egy új hobbit!

Nemrég még folyamatosan izzott köztetek a levegő, mostanában viszont alig tudtok egymásra hangolódni? Akkor itt az ideje, hogy újra begerjeszd azt a bizonyos szikrát! Persze ebben segíthetnek a szexi fehérneműk és új hancúrtechnikák is, de hosszútávon ennél sokkal hatásosabb módszer, ha közösen belevetitek magatokat valami izgalmas hobbiba.  Az új élmények hatására ugyanis a testetek boldogsághormonokat és adrenalint kezd el termelni, és mivel ezt együtt élitek át, tudat alatt automatikusan felébred köztetek a kémia.

2. Mondjátok el levélben, mit gondoltok egymásról!

Ha az érzelmek kerülnek szóba, akkor totál elnémul a párod? Akkor vedd rá, hogy levélben írjátok le, mit gondoltok a kapcsolatotokról, miért szeretitek a másikat, miért vagytok hálások egymásnak. És hogy ne legyen teljesen színpadias a hatás, ne egymásnak címezzétek, hanem annak a személynek, aki közel áll hozzátok és szívesen fordultok hozzá párkapcsolati témákkal, mondjuk egy közeli barátnak, vagy családtagnak. Végül persze ne küldjétek el az irományt, hanem olvassátok fel egymásnak ezeket a „köszönőleveleket”. Hidd el, egy ilyen felolvasó est után sokkal jobban megértitek és értékelitek majd a kapcsolatotokat.

3. Fordítsatok időt egymásra!

A szakértők szerint a legtöbb kapcsolat azért laposodik el, mert a felek nem fordítanak elég időt arra, hogy megbeszéljék a mindennapi élményeiket, sikereiket és kudarcaikat. Ezt a rizikófaktort a legkönnyebben úgy iktathatod ki, ha elhatározzátok, hogy a munkából hazaérve mostantól nem azonnal lehuppantok a tévé vagy laptopotok elé, hanem inkább egymásra koncentráltok. A siker közös ünneplése vagy éppen kudarc esetén a másik támogatása ugyanis szinte azonnal erősíti a kapcsolatotokat.

4. Jótékonykodjatok együtt!

Végül az utolsó lépés a szerelemmentő-programban, hogy ne csak a saját kapcsolatotokra fókuszáljatok, hanem segítsetek mások életét is jobbá tenni. Egy közös jótékonysági akció majdhogynem felér egy boldogságkoktéllal, mert oldja a feszültséget és segít, hogy újra harmóniába kerüljetek egymással. Nyugi, azért nem kell a szerelem érdekében önkéntesnek jelentkeznetek egy afrikai árvaházba, otthonról is szervezhettek adomány programokat. Ajándékozzátok el például a feleslegessé vált ruháitokat, vagy akár neten keresztül is támogathattok egy szegénységben élő családot.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.