4 megoldás, ha a párkapcsolati gondok megnehezítik az életed
2018-07-03  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Szerelmes vagy, romantikus randikon veszel részt, és minden nagyon tökéletes és szép a jelenlegi párkapcsolatodban? Azonban ezeket az örömteli pillanatokat gyakran beárnyékolják a gondok, amikor kérdéseket teszel föl magadban és aggódsz amiatt, hogy vajon a párod is ugyanilyen jól érzi-e magát melletted, mint ahogyan te érzel mellette?

Egy új párkapcsolatban természetes az, ha az elején aggódsz, kételkedsz és félsz attól, hogy vajon jól fognak-e alakulni a dolgok, és nem fog-e elhagyni valami miatt a párod. A baj csak akkor van, ha ez az aggodalom érzése minden nap ott van benned és idővel elkezd belülről emészteni.

Ahhoz azonban, hogy a párkapcsolatod sikeres legyen, mindenképpen meg kell szabadulnod ezektől az aggodalmaidtól, melyek akár tönkretehetnek egy szépen alakuló párkapcsolatot is. Ahhoz, hogy a kapcsolatodat ne árnyékolja be az aggodalom, mindenképp vissza kell nyerned az önbizalmadat. Meg kell értened azt, hogy akármennyire is szeretnéd, nem tudod befolyásolni mások cselekedeteit, viszont saját magad cselekedeteit tudod kontrollálni. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a 4 megoldást, mely segíteni fog téged abban, hogy megszabadulj az aggodalmaidtól melyek, ha nem teszel ellenük semmit, akár fel is emészthetik az új párkapcsolatodat.

1. Vajon szeret?

Néha egyáltalán nem egyszerű randikra járni. Ez azért van így, mert egy új párkapcsolat kialakításakor folyamatosan csak egy kérdésre fókuszálunk: „Vajon tetszem neki?”, ami aztán átalakul a „Vajon szeret?” kérdéssé. Ezáltal, ha folyamatosan az foglalkoztat, hogy vajon hogyan érezhet a partnered, megfeledkezel saját magadról. Végülis neked is kell tetszen a párod, és neked is kell szeretned őt. Ezért, még mielőtt másvalakit szeretnél lenyűgözni, emlékeztesd magad arra, hogy te is fontos vagy a párkapcsolatban.

2. Maradj aktív!

Ha minden figyelmedet egy irányba fókuszálod – lehet ez párkapcsolat, munka vagy hobbi – biztosan szorongás vesz majd erőt rajtad. A legjobb dolog, amit ilyenkor tehetsz az, ha minél több hobbidat és kedvenc tevékenységedet megőrzöd az életedben. Nagyon fontos az, hogy egy egész, kiteljesedett életed legyen akkor is, amikor nincs melletted a párod. Találkozgass a barátaiddal, járj el edzeni és őrizd meg a hobbijaidat még akkor is, ha egy új kapcsolatod van kialakulóban. Így biztos nem fogod azt érezni, hogy elvesztegeted az idődet.

3. Dobd el az álarcot!

Amikor egy párkapcsolatban nem tudsz önmagad lenni, és megváltozol azért, mert tetszésére szeretnél lenni a párodnak, akkor szinte biztos, hogy állandóan stresszes leszel amiatt, mert félsz attól, hogy lebuksz egy olyan pillanatban, amikor nem úgy viselkedsz, ahogyan a párkapcsolatban szoktál. Nem kell mindenkinek megfelelned, ezért dobd el az álarcokat! Légy az, aki valójában vagy és hadd, hogy a párod is azért szeressen, aki valójában vagy.

4. Élj a pillanatnak!

Csak azért nem fog jól működni egy párkapcsolat, mert te nagyon szeretnéd azt, hogy jól működjön. Relaxálj és örülj ennek az új lehetőségnek, anélkül, hogy megpróbálnál mindent kontroll alatt tartani. Ha észreveszed azt, hogy szorongás fog el egy új párkapcsolatban, akkor lehetséges, hogy a volt partnereidet túlságosan hasonlítgatod a jelenlegi partneredhez, vagy túl nagyok az elvárásaid az új partnereddel szemben.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.