4 lépés, amellyel túlélheted a szakítást
2019-06-07  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Egy párkapcsolat befejezése nem könnyű, különösen akkor, ha még mindig szereted őt. Bár egy szakítás összetörheti a világodat, és nagyon tud fájni, szerencsére ez az állapot nem tart örökké.

De mégis meddig tart?

Kutatások szerint 11 héttel később már határozottan jobban érzed magad, de sajnos egy válásból való felépülés akár 18 hónapig is eltarthat. Természetesen ez a gyógyulási folyamat mindenkinél másként zajlik, mégis mindenki hasonló érzésektől szenved.

Szakértők szerint 4 szakaszon kell átesned, hogy túlléphess a múlton, amelyek a következők:

1. Gyászold meg a veszteséged

Miután valakivel együtt voltál, és minden napot közösen éltetek meg, azután a másik elvesztése olyan érzés lehet, mintha egy részed meghalna. Sokan ilyenkor a munkájukba, vagy akár egy másik kapcsolatba menekülnek. A múlt lezárásához azonban fontos, hogy először feldolgozd a történteket, engedd meg magadnak, hogy szomorú légy, és próbáld meg kiadni a feszültséget, mert ez a gyógyuláshoz elengedhetetlen.

Ezt is olvasd el! Hogyan randizz újra egy válás után – 12 szakértő tipp

2. Foglalkozz magaddal

A legtöbb kapcsolatban az első számú fókusz a „mi”. De egy szakítás egyedülálló lehetőséget nyújt ahhoz, hogy az „én” kerüljön előtérbe. Gondold végig, hogy hol tartasz most az életedben, és hová szeretnél eljutni. Fogalmazd meg, hogy mit vársz el a következő kapcsolatodtól, és Te mit tudsz nyújtani egy másik ember számára. Ez az időszak ideális arra, hogy keress egy hobbit, kipróbálj egy új sportot, és találkozz a régi barátaiddal, akiket esetleg hanyagoltál korábban. Mindez segíthet helyreállítani a lecsökkent önbecsülésed, és a kedélyállapotodra is jó hatással lesz.

3. Ne félj segítséget kérni

Ritkán fordul elő, hogy két fél ugyanabban a pillanatban jut arra a gondolatra, hogy szeretne kilépni a kapcsolatból. Amikor egyikük kimondja a szakítást, akkor a másik általában meglepett, és sokkolja a partnere döntése. Ilyen esetben az a legjobb, ha keresel valakit, akivel megoszthatod a gondolataidat, akinek elsírhatod a bánatod. Van, aki a legjobb barátjához fordul, másoknak nagyobb segítség, ha egy kívülálló idegen, például egy pszichológus hallgatja meg őket.

4. Az idő minden sebet begyógyít

Közhelynek hangzik, de mégis igaz. Talán adott pillanatban még nem értesz vele egyet, de ahogy az idő múlik, úgy lesz minden nap egyre könnyebb, és az exeddel közös életed helyét átveszi a sajátod.

lany

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.