3 bakancslistás hely Magyarországon
2019-05-27  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Év elején eldöntötted, hogy idén felfedezed Magyarország még nem ismert szegleteit? Ne hanyagold el a szórakozással kapcsolatos céljaidat. Tűzd ki őket a bakancslistádra és fedezd fel Magyarország szépségeit. Nem is kell messzire mennünk, hogy olyan helyre érjünk, ami magyarként egyenesen kötelező. Nézzük is hazánk 3 “legbakancslista-érdemesebb” helyszínét.

Bokod, a Lebegőfalu

A bokodi Lebegőfalu turisták és fotósok egyik kedvenc hazai helyszíne. Természetesen nem véletlenül, hiszen a 60-as években létrehozott mesterséges tavon mára számos, cölöpökre épült ’lebegő’ horgászház található. Bár a legenda, miszerint a víz itt télen sem fagy be, nem bizonyul igaznak, horgászni egész évben lehet a tavon.

Noszvaj

Megyer-hegyi tengerszem

A Sárospatak közelében található természeti képződmény gyönyörű látványt nyújt. Egészen olyan, mintha egy hollywoodi sci-fibe csöppentünk volna. Magyarország egyik legszebb látványosságát félig emberkéz alkotta. Majd’ 500 éven keresztül működött itt malomkőbánya. Ennek megszűnése után a környék flórája és faunája átvette a hatalmat a hely felett, a végső kép pedig az esővíz felgyülemlésével alakult ki, amelyből tó lett a néhol 70 méterre magasodó sziklafalak között. A tengerszem és környéke felejthetetlen panorámát és élményeket adhat bármelyik természetjárónak.

Megyer hegyi tengerszem

Noszvaj

Magyarország egyik legváltozatosabb természeti és kulturális kincseivel rendelkező helye az Egertől nem messze elhelyezkedő Noszvaj és környéke. A mesés és sokszínű szórakozást kínáló kis falu az elmúlt évek alatt egyre nagyobb népszerűségre tett szert a látogatók körében. Nem véletlenül, hiszen nem csak programokban és látnivalókban gazdag, hanem különleges szálláskínálata miatt is sokan kerekednek fel egy noszvaji kirándulásra. A faluban mindent megtalálhatunk a luxuspihenéstől a természetjáráson keresztül a Bükk által nyújtott fantasztikus bor- és gasztronómiai élményekig. Noszvaj szinte minden látványossága és programja külön helyet érdemelne a bakancslistán. Ha idén ellátogatnánk a faluba, semmiképpen se hagyjuk ki a De La Motte Kastély barokk szépségeit, a barlanglakások különleges hangulatát, a Thummerer Pince kiváló borait és Síkfőkút varázslatos túraútvonalait sem.

Noszvaj

Forrás: Activebeauty

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.