2,5 milliárd forintnyi esküvői ajándékot küldtek vissza Harryék
2018-06-04  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Bár sok ifjú párnál az ajándékbontogatással kezdődnek a mézeshetek, a brit királyi családnál ez egészen másképp van. Harry herceg (33) és Meghan Markle (36) május 19-én mondta ki a boldogító igent, a következő napokat pedig azzal töltötték – illetve főleg a személyzetük –, hogy egyenként visszaküldték a különböző cégektől és szervezetektől kapott ajándékokat. A hivatalos szabályok szerint ugyanis tárgyi ajándékot csak kizárólag a rokonságtól vagy közeli barátoktól fogadhatnak el a királyi család tagjai, hogy a korrupció árnyéka se vetülhessen rájuk.

Emellett persze biztonsági okokból sem bontogathatnak postán érkezett csomagokat Harryék.

Az Express című magazin értesülései szerint a palota munkatársai naponta több órát töltöttek azzal, hogy minden egyes csomagot ismét felcímkézzenek és postára adjanak. Több ezer ajándékról van szó, amelyeknek összértéke eléri a 7 millió fontot (2,5 milliárd forintot).

Az ajándékok között voltak piperecikkek, egyéb használati tárgyak, illetve két összeillő fürdőruhaszett, egy bikini Meghannak és egy úszónadrág a hercegnek.

Persze az ifjú pár előre készült erre a korlátozásra, éppen ezért kértek mindenkit, hogy ne küldjenek nekik ajándékot, hanem jótékonysági szervezetnek ajánlják fel az erre szánt pénzt. Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau például bejelentette, hogy 50 ezer kanadai dollárral (10,6 millió forinttal) támogat az ország egy ifjúsági szervezetet. Hasonlóan jótékony célokra költött inkább Ausztrália és Új-Zéland is. Egy ausztrál állatkert pedig két koalát nevezett el róluk.

Bár Harry és Meghan is szép ajándékokat kapott, összegben fel sem vehetik a versenyt Vilmos herceg (35) és Katalin hercegné (36) ajándékaival. A királyi pár ugyanis 30 millió fontnyi értékben kapott esküvői, valamint születésnapi ajándékokat a három gyermekük részére.

Forrás: Blikk

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.