12+1 társkereső hiba, amit jobb, ha Te nem követsz el ezen a nyáron
2019-07-12  /  Szerző:   /  Szerelem  /  Nincs hozzászólás

Nyár van, amely egyet jelent a napsütéssel, a szabadsággal, és boldogsággal.

Talán számodra többet is tartogat ez az évszak, gondolj csak az éjszakába nyúló randevúkra, a vízparton tett hosszú romantikus sétákra, és a régóta várt szerelem megérkezésének lehetőségére.

Ahhoz, hogy mindez valósággá váljon, Neked is tenned kell. Fogadd meg tanácsainkat, és idén ne kövesd el ugyanazokat a hibákat, amelyekbe eddig rendszeresen belefutottál.

1. Ne legyél olyannal, akiről tudod, hogy nem az igazi

Egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy olyanokra vesztegesd az idődet, akikre nincs értelme. A szükségesnél ne maradj tovább egy randin se, vagy ne levelezz kitartóan olyanokkal, akikről úgyis tudod, hogy nem tetszenek igazán.

2. Ne gondold, hogy Te rontottál el valamit

Ha valaki egy ígéretes levelezés, vagy akár randi után eltűnik, akkor ne kezdj el rögtön azon rágódni, hogy mit csináltál rosszul, vagy esetleg mivel bánthattad meg. Sajnos ilyenkor Te vagy az áldozat. Hallottál már a „Ghosting” jelenségről?

Itt többet is olvashatsz róla: Veszélyes randi trendek – Ghosting

3. Ne félj flörtölni

Ha szórakozni mész a barátaiddal, és ott megtetszik valaki, akkor ne bizonytalankodj, inkább a legszebb mosolyod kíséretében fürkészd a tekintetét 5 másodpercig. Ha bejössz neki, akkor meghív egy italra, de ha nem, vagy épp foglalt, akkor egyszerűen nézelődj tovább.

4. Fogadd el a visszautasítást

Amikor randizni mész valakivel, nem biztos, hogy lesz folytatása a dolognak. Hiába tetszik Neked a másik, ha ő nem érez hasonlóan, akkor nem tehetsz mást, mint, hogy tiszteletben tartod a döntését. A mondás is azt tartja, hogy „ne fuss olyan szekér után, amelyik nem vesz fel”. Hidd el valaki más csak Rád vár valahol.

5. Ne add fel önmagad más kedvéért

Ha valaki már az ismerkedés során sem enged be az életébe, és mindenben Tőled várja, hogy hozzá igazodj, az hosszabb távon nem fog működni. Egy idegen se ér annyit, hogy kifordulj önmagadból.

6. Szakítás után ne ugorj fejest egy új kapcsolatba

Szakértők szerint legalább 90 napra van szükségünk ahhoz, hogy feldolgozzunk egy különválást. Mindenképp adj magadnak időt, mert nem fogsz tudni teljes szívvel belépni egy következő kapcsolatba addig, amíg le nem zártad a múltat.

7. Nem a mennyiség, a minőség a lényeg

Örök igazság. Nem az számít, hogy hány randid van, hanem az, hogy milyen partnerekkel. Csak azokra koncentrálj, akik tényleg megérdemlik. Ne görcsölj rá a párkeresésre, inkább engedd, hogy a jó dolgok Rád találjanak.

8. Ne hagyd figyelmen kívül a piros zászlókat

Az ismerkedés során a partnered mesél magáról, de a Te dolgod, hogy meghalld, amit mond, és ahogyan teszi. Tudat alatt mindannyian érezzük, ha valaki nem az, akire vágyunk, de a félelmünk a magánytól sokszor erősebb. Hidd el, hogy jobb már az elején kilépni az ilyen kapcsolatból, később már sokkal több fájdalommal jár.

9. Ne félj kérdezni

Kérdések nélkül nem is lehet igazán megismerni egy számunkra idegen embert. Persze ne arról érdeklődj először, hogy hány gyereket szeretne. Helyette elég egy ártatlan kérdés, például: „mi a kedvenc éttermed?”, és máris következtethetsz a stílusára, a szokásaira, és az életről alkotott elképzeléseire.

10. Ne görcsölj

A párkeresés nem egy előre tervezhető, konkrét szabályok szerint működő folyamat. Hiába tervezed el, hogy idén nyáron megtalálod az igazit, mert ez nem egyedül rajtad múlik. Próbálj lazán hozzáállni a dolgokhoz, járj el szórakozni, légy nyitott, és ott és akkor fogsz találkozni a nagy Ővel, ahol vagy amikor a legkevésbé számítasz rá.

11. Ne legyenek irreális elvárásaid

Mindenkiben él egy idealizált kép a nagy Őről. De ezzel légy óvatos. Nem szabad elutasítanod pusztán azért valakit, aki egyébként szimpatikus, mert két cm-el alacsonyabb, mint az általad elvárt. Ráadásul, ahogy telnek évek, egyre több lesz az élettapasztalatunk, és egyre magasabbra helyezzük a mércét is. A végén lehet, hogy már olyan hosszú a listánk, hogy talán nem is létezik ember, aki megfelelne számunkra. Fontos, hogy tudd, mit szeretnél, de maradj nyitott, mert még az is kiderülhet, hogy valójában nem is arra vágysz, amit eddig hittél.

12. Ha komolyak a szándékaid, akkor kerüld el a kalandorokat

Egy magányos szív könnyen elcsábul egy kedves szótól, és néhány romantikus gesztustól, de egy hosszú távú kapcsolathoz ez kevés.

12+1. Változtass, a változáshoz

A végére hagytuk a legfontosabbat. Ne félj kitörni a megszokott életedből. Menj el új helyekre, próbálj ki olyan dolgokat, amelyeket eddig nem mertél. Légy nyitott, és sose veszítsd el a hited.

par

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.