10 szabály a párkapcsolati boldogság megőrzésére
2018-08-14  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Ahogyan általában a jó dolgokat az életben, a boldog párkapcsolatot is sokszor nagyon nehéz megtartani. Ilyenkor nem számít az, hogy mennyire erősek az érzelmek, ha megszegsz pár szabályt, akár az életed szerelmét is elveszítheted. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a 10 legfontosabb szabályt, amivel megőrizheted a felhőtlen boldogságot a párkapcsolatodban.

1. Hazugság

A legnagyobb hiba, amit a szerelmesek elkövethetnek az, ha hazudnak egymásnak, főleg a párkapcsolatuk legelején. A hazugság mindig kitudódik, ezzel pedig elveszítheted az önbizalmad és eltörölheted a tiszteletet vagy szerelmet is a párkapcsolatból.

2. Bocsánatkérés

A legfontosabb szabály egy boldog párkapcsolat kialakításához az, hogy mindig ki tudd mondani azt, hogy „sajnálom”. Ilyenkor próbálj ne arra koncentrálni, hogy mi a helyes és mi a helytelen. A párkapcsolat nem egy verseny, itt mindenki egy csapatban játszik, ezért tanulj meg engedni a saját igazadból.

3. Siránkozás

Próbálj meg mindig pozitív maradni és ne siránkozz minden jelentéktelen dolgon, ami történik veled az életben. Mindig légy magaddal elégedett, így a partnered is szívesen fog kommunikálni veled. Hagyd abba a siránkozást és mindig lásd meg inkább az élet jó oldalát.

4. Kommunikáció

Amikor nem tudod, mit gondol a partnered, akkor kérdezd meg őt. Légy biztos abban, hogy minden kommunikációs csatorna nyitva van kettőtök között. Ha nem beszélitek meg egymással a problémákat, akkor idővel ez negatív irányba fogja befolyásolni a párkapcsolatotokat.

5. Kinézet

Ne vedd természetesnek azt, hogy a párod szeret, hiszen ez semmire sem garancia. Vigyázz mindig a kinézetedre és arra, ahogyan érzed magad a bőrödben, mert a párod csak így fog vonzódni hozzád hosszútávon is. Igyekezz mindig elkerülni a féltékenységet és frusztrációt.

6. Unalom

Az unalom nem tartozik azon dolgok közé, mely fenntartja a párkapcsolatban a boldogságot. Ahhoz, hogy hosszú távon is boldog párkapcsolatban éljetek, tanuljatok meg egy új nyelvet együtt, tervezzetek meg egy utazást, váltogassátok az éttermeket, ahova járni szoktatok, vagy szeretkezzetek egy szokatlan helyen. A boldog párkapcsolat fenntartásához nem kell mást tennetek, mint minden nap kipróbálnotok valami újat.

7. Udvariasság

A viták és veszekedések konstruktívan hatnak a párkapcsolatra, hiszen megszabadítanak a frusztrációktól és segítenek a megoldások megtalálásában. Amikor egy ellentmondásos vitába keveredtek a pároddal, igyekezz mindig udvarias maradni és tiszteletben tartani őt. Függetlenül attól, hogy mennyire vagy ideges, kontrolláld meg a beszédedet és ne sértsd meg a párod érzéseit.

8. Érzékenység

Az érzékenységnek is nagy szerepe van a párkapcsolatban. Nem nagy erőfeszítés kell ahhoz, hogy már korán reggel egy mosollyal üdvözöld a párod, és ha igazán szereted, akkor ahhoz sem kell különösképpen megerőltetned magad, hogy megcsókold és megöleld őt. Ha lehetőséged van rá, apró gesztusokkal igyekezz minél többször kimutatni az érzelmeidet a nap folyamán, még akkor is, ha ezek csupán pár másodpercet tartanak.

9. Adakozás

Ha kapni szeretnél, akkor előbb neked is adnod kell. Egy párkapcsolatban nincs helye az egoizmusnak, ezért mindig állj készen arra, hogy adni tudj, anélkül, hogy mindig valamit várnál cserébe.

10. Randi

Függetlenül attól, hogy mennyi ideje laktok együtt, soha ne hagyjatok föl a romantikus randizással. A boldog párkapcsolat legnyilvánvalóbb jele azok a speciális pillanatok, amit együtt töltötök el kettesben, miközben egy étteremben vacsoráztok, a parkban kéz a kézben sétáltok, beszélgettek, nevetgéltek vagy megosztjátok egymással az érzéseiteket és gondolataitokat.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.