10 jele, hogy megromlott a kapcsolatod
2016-12-30  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Gyakori félelmünk, hogy nem vesszük majd észre, ha baj van a kapcsolatunkkal, vagy ha esetleg már véglegesen eltávolodtunk egymástól. Ha az alábbi jelekből egyre többre figyelsz fel mostanában, ideje komolyan elbeszélgetnetek a közös jövőtökről. Lássuk, mik ezek:

  1. Máshogy reagálunk a másik hibáira. Elhidegülést jelezhet az, ha párunk türelmetlenül és idegesen reagál olyan dolgokra, amiket korábban viccesnek tartott.
  2. Megváltozott viselkedés társaságban. Mások előtt párunk nem hagyja, hogy kifejtsük a véleményünket, mert úgy gondolja, hogy már nem vagyunk annyira viccesek; nem ér hozzánk, nem ölel át annyiszor, mint korábban.
  3. Kevesebb kommunikáció. Párunk nem érdeklődik irántunk, de ő sem mesél arról, hogy milyen volt a napja, milyen programjai vannak, nehogy olyan részletet áruljon el, amit inkább titkolni szeretne.
  4. Kevés közös program. Egyre kevesebb programot szervez veled és egyre többet a barátaival és munkatársaival.
  5. Unalmassá válik a kettesben töltött idő. Azt veszed észre, hogy párod a bulikban teljesen felszabadultan viselkedik, jól érzi magát, hazaérkezéskor a jókedve lankad, olyannyira, hogy otthon alig szóltok egymáshoz és a társalgás is erőltetetté válik.
  6. Megváltozik az, ahogyan beszél rólad. Vannak olyan férfiak/ nők, akik társaságban kicsit ironikusan beszélnek a párjukról, de ezt inkább csak viccesen vagy csupán rossz szokásból teszik. Viszont, ha azt veszed észre, hogy egy ideje a párod csak a negatívumokat mondja rólad, egyre ironikusabban vagy már-már bántóan, ez is lehet jele annak, hogy már nem azt gondolja rólad, mint a kapcsolatotok legelején.
  7. Figyelem csökkenése. Ha párod már nem figyel arra, amit mondasz neki és még negatívan is reagál, akkor valószínű van mit megbeszélnetek a kapcsolatotokról.
  8. Szexuális problémák. Ha úgy látod, hogy az utóbbi időben elutasító veled az ágyban és tudod, hogy nem a munkahelyi problémáin agyal éppen, akkor mindenképp érdemes kideríteni ennek az okát.
  9. Végtelen veszekedések, viták. Ezek nélkül persze nincs emberi kapcsolat, hiszen különálló személyiségek vagyunk, viszont gyanújel lehet az, ha veszekedéseitek soha nem hoznak megoldást.
  10. Bizalmatlanság. Ha egy korábban bizalomteli párkapcsolatban eluralkodik a bizalmatlanság légköre, az komoly gyanújel. Hazudozás, kéretlenül elolvasott SMS-ek, véletlenül megnyitott postafiókok, vallatás, gyanúsítgatás: mind az elveszett bizalom tükrei.

Szólj hozzá