10 dolog, amit a férfiak jobban értékelnek egy „Szeretlek”-nél
2019-04-08  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Vannak férfiak, akik igénylik, hogy szavakkal is kifejezd feléjük a szerelmedet, mások inkább a nonverbális kommunikációt kedvelik. Függetlenül attól, hogy a párod melyik csoportba tartozik, hosszú távon nem elég, ha csak annyit mondasz időnként neki, hogy „Szeretlek”, mutasd ezt ki minden lehetséges módon is.

Éreztetned kell, hogy törődsz vele, és fontos számodra, ebben segítenek a cikkünkben összegyűjtött tanácsok. Mutasd meg neki, mennyire szereted az alábbi 10 ötlet segítségével.

1. Csak rá figyelj!

Ha a párod azt látja, hogy egész vacsora alatt a mobilodat nyomkodod, akkor úgy érezheti, hogy ő nem elég fontos számodra. A férfiak ugyanis köztudottan egyszerre csak egy dologra képesek igazán figyelni, és bár a nőkre épp az ellenkezője igaz, mégis rosszul érzik magukat egy ilyen helyzetben. A közös meghitt pillanatokban minden figyelmeddel csak rá koncentrálj, nézz a szemébe, és éreztesd vele, hogy számodra egyedül ő számít.

Olvasd el korábbi cikkünket is, amelyből megtudhatod, hogy mi bántja leginkább a férfiakat a párkapcsolatban.

2. Viseld azt a ruhát, amiben a legjobban tetszel neki!

Mindegy, hogy milyen régóta vagytok együtt, ha neki öltözködsz, azzal azt üzened felé, hogy még mindig tetszeni szeretnél neki. A férfiak agya sokkal erőteljesebben reagál egy látható dologra, mint a nőké. Ha egy vonzó ruhában lát Téged, akkor azt mutatod számára, hogy még mindig vágysz rá.

3. Készítsd el a kedvenc ételét!

A férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út, tartja a mondás. Ha már kérdezés nélkül is tudod, hogy mit szeret a legjobban, akkor ez megmutatja, mennyire jól ismeritek egymást. Kutatások szerint azok a párok a legboldogabbak, akik a legapróbb részleteket is tudják a másikról.

4. Törődj magaddal!

Próbáld kerülni a stresszt, étkezz egészségesen, szokj le a dohányzásról, és mozogj rendszeresen! Ezzel nemcsak önmagadnak teszel jót, de a párod felé is azt sugallod, hogy hosszú és csodálatos életet szeretnél vele élni. Kell ennél jobb motiváció, hogy végre lemenj az edzőterembe?

5. Bátorítsd, hogy hagyjon időt magára is!

Előfordulhat, hogy a párodnak nehezére esik szavakkal kifejeznie, amikor egy kis énidőre lenne szüksége. Alkalmanként ajánld fel neki, hogy találkozzon a barátaival, foglalkozzon többet a hobbijával, vagy csak aludjon hétvégén tovább. Ezzel a támogatásodról biztosítod, és teret engedsz neki, hogy azzal is foglalkozzon, amivel a szíve mélyén szeretne. Hidd el, értékelni fogja.

6. Bókolj neki!

Bókolni nem csak a férfiaknak szabad. Rendszeresen dicsérd meg a párod külsejét (ha például egy tárgyalásra még nyakkendőt is felvett), csodáld a fizikai erejét (amikor könnyedén kinyitott helyetted egy befőttes üveget), vagy értékeld az ötleteit egy tervezett közös program kapcsán. Ragadj meg minden alkalmat, amikor kifejezheted felé, hogy mennyire büszke vagy rá. Egy férfi ettől fogja igazán férfinak érezni magát.

7. Kérd ki a tanácsát!

A párod bizonyára szeretné érezni, hogy ő is fontos része az életednek, és adsz a véleményére. Kérd ki mindig a tanácsát, legyen szó akár családi, akár munkahelyi problémáról, vagy éppen egy nehéz döntéshelyzetről.

8. Köszönd meg neki a legapróbb dolgokat is

Ha legközelebb a férjed viszi a gyerekeket az iskolába, vagy bevásárol helyetted, akkor fejezd ki neki a háládat. Ezek felett az apró figyelmességek felett hajlamosak vagyunk átsiklani a rohanó mindennapokban, pedig mindenkinek jól esik egy-egy kedves gesztus.

9. Öleld meg szorosan minden alkalommal!

Ne csak egy futva adott csókkal köszönj el tőle reggelente, hanem állj meg egy percre, és öleld magadhoz szorosan, legalább 7 másodpercig. A férfiaknak sokszor fontosabb egy érintés, mint bármely kimondott szó.

10. Hallgasd meg!

Sok férfi nem szeret beszélni mások előtt a problémáiról, legyen az munkahelyi, vagy épp családi ügy, mert félnek, hogy ettől gyengébbnek és sebezhetőnek látszanak majd. Ha este rosszkedvűen megy haza a párod, akkor mindig kérdezz rá, mi történt, és hogy szeretne-e róla beszélni. Add meg neki a lehetőséget, hogy megnyíljon, és kibeszélje magából a gondjait, még ha nem is kéri. Ha egyszerűen csak meghallgatod, akkor érezni fogja, hogy törődsz vele, nem ítélkezel, és számíthat rád.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.