10 bók, amit egy férfi sem szeretne hallani a párjától
2019-04-16  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Egy bóktól nemcsak a nők virulnak ki, a férfiak lelkének is jót tesz egy-egy őszinte dicséret. Azonban nem mindegy, hogyan bókolsz a párodnak, mert sajnos az ellenkező módon is elsülhet egy jó szándékú, de félresikerült megjegyzés.

Aggodalomra semmi ok, mert összegyűjtöttük azt a 10 mondatot, amit a jövőben jobb, ha kerülsz, mert tuti nem fogsz vele örömet szerezni a párodnak.

1. „Kedves Tőled, hogy segíteni szeretnél a takarításban, de egyedül gyorsabban végzek.”

Lehet, hogy igaz ez az állítás, és egy hosszú munkanap után tényleg jobb szeretnéd egyedül gyorsan letudni a házimunkát, de ha egyszer a párod segíteni szeretne benne, akkor mindenképpen engedd meg neki. Egyrészt nagyon ritka az ilyen férfi, így jobb, ha megbecsülöd, másrészt azok a párok, akik együtt végzik a házimunkát, minden téren egészségesebb kapcsolatot tudnak fenntartani.

Korábbi cikkünkből megtudhatod, hogy melyik az az 5 bók, amit viszont minden férfi értékelni fog.

2. „Én így szoktam összehajtani a ruhákat, de köszönöm, hogy megpróbáltad.”

Jobb, ha elfelejted a „megpróbáltad” szó használatát a jövőben, mert a másik számára ez azt jelenti, hogy nem csinálta megfelelően, és Te nem tartod őt sem elég jónak. Egyszerűen fogadd el, hogy egy adott dolgot különbözőképpen lehet elvégezni, és értékeld a tetteit.

3. „Meglepődtem, hogy meg tudtad javítani a csöpögő csapot.”

Sose csodálkozz rajta ennyire nyilvánvalóan, ha a párod megszerel valamit külső segítség nélkül. Ha látja rajtad, hogy meghökkensz, ezzel sokat ártasz az önbecsülésének, hiszen ezek szerint nem nézted ki belőle korábban, hogy képes lenne rá. Egy ilyen esetben elég, ha csak megköszönöd neki, és elismered az ügyességét.

4. „Te vagy az egyetlen ember, akinek elmondhatom.”

Ez a dicséret sok férfiben egy stresszes állapotot indít el, mert nem mindenki bír azzal megbirkózni, hogy ő legyen a kizárólagos támaszod. Az egyetlen helyett jobb, ha azt mondod, hogy ő a kedvenced, vagy a legkedvesebb ember számodra.

5. „Ez az ajándék nem pont az én ízlésem szerint való, de a szándék a fontos.”

Egy ilyen helyzetben ezzel a bókkal mélyen beletiporsz a lelkébe. Dicsérd meg inkább a kedvességét, hogy gondolt Rád, és a legközelebbi hasonló ajándékozási alkalom előtt inkább tudatosítsd benne, hogy mire is vágysz pontosan.

6. „Olyan aranyos vagy!”

Nem minden férfi szereti, ha egy kategóriába sorolják a kis házi kedvencekkel vagy épp a kisbabákkal. Sokkal jobban esik nekik, ha egyszerűen jóképűnek, vagy sármosnak nevezed.

7. „Olyan, mintha a harmadik gyermekem lennél, de én így szeretlek.”

Kissé bizarr, ha egy férfit a gyerekeid szintjén kezelsz, és egy szerelmi vallomásban sem szerencsés felemlegetni a másik hibáit. Egyszerűbb, ha szétválasztod a kettőt. Egyrészt köszönd meg neki, hogy ennyit játszik a gyerekekkel, másrészt viszont kérd meg, hogy problémás helyzetekben álljon melléd, és viselkedjen szigorú szülőként.

8. „A férjem a lehető legromantikusabb dologgal lepett meg.”

Ha a párod egy kellemes meglepetéssel szerzett örömet Neked, nehéz titokban tartani a legjobb a barátnőid előtt. De sajnos nem biztos, hogy a partnered is szeretné, hogy egy ilyen intim momentumot világgá kürtölj, mert az csak kettőtökre tartozik.

9. „Szeretem a petyhüdt hasadat!”

Ha egy nappal korábban még valamely celeb kockás hasizmairól áradoztál, akkor egy ilyen kijelentés felemás érzéseket okoz a férjedben. Jobban teszed, ha inkább azt emeled ki számára, hogy egy kigyúrt mozisztárnál fontosabb neked egy valódi társ az igazi életben, még ha nem is tökéletes.

10. „Veled volt eddig a legjobb.”

Egy férfi sem kíváncsi a korábbi párjaiddal megélt intim tapasztalataidra. Dicsérd őt azért, amit érted tesz, de sose hasonlítgasd másokhoz.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.