10 biztos jel, hogy jobb lenne, ha szakítanál
2019-05-02  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Rátalálni a szerelemre nem egyszerű, de elengedni egy nem működő kapcsolatot talán még nehezebb. A félelem a magánytól sokakat arra késztet, hogy benne maradjanak egy olyan együttélésben, amely már nem teszi őket boldoggá, de még mindig jobb, mint egyedül.

Vannak azonban olyan vészjelzések, amelyeket senkinek sem szabadna figyelmen kívül hagynia, a saját boldogsága érdekében.  Cikkünkből megismerheted azt a 10 okot, ami miatt már Neked is szakítanod kellene a pároddal.

1. Nem hallgatjátok meg egymást

Ha egy kapcsolat eljut arra a pontra, amikor egyik fél sem veszi a fáradtságot, hogy igazán odafigyeljen arra, amit a másik mond, rossz előjel.  Azt mutatja, hogy már egyiküknek sem fontosak a másik érzései, és gondolatai. Ez a helyzet pedig a bizalom elvesztéséhez, és szakításhoz vezet.

2. Az egyik félnek irreális elvárásai vannak

Amikor két fél elvárásai eltávolodnak egymástól, az hosszú távon konfliktushelyzetet teremt. A teljesíthetetlen kívánságoknak lehetetlenség megfelelni, az egyik fél örökösen elégedetlen lesz, a másik pedig tehetetlen.  Egy ilyen probléma általában sajnos megoldhatatlan.

3. Nem sikerül a két családot összehangolni

A párkapcsolatok, házasságok gyakran azért futnak zátonyra, mert a párok családjával (szülők, testvérek, vagy akár korábbi házasságban született gyermekek) nem alakul ki kölcsönös szimpátia, és hosszú távon az állandó harcok megmérgezik a szerelmesek közös életét.

4. A pár egyik tagja elhidegül

Ha bármelyik fél kivonja magát a vitákból, és elzárkózik a problémák közös megoldása elől, az az egyik legfőbb jele annak, hogy már nem akarja ezt a kapcsolatot.

Korábbi cikkünkből elolvashatod, hogy mi az az 5 jel, ami megmutatja, hogy a párod már a váláson gondolkodik.

5. Nincs igény közös elfoglaltságokra

Két ember érdeklődési körének nagymértékű eltérése gyakran azt eredményezi, hogy a pár mindent külön csinál, és ha nincs egy kis átfedés se ebben, sem erőfeszítés, hogy ezen változtassanak, az szintén váláshoz vezethet.

6. Más terveitek vannak az életben

Amikor két ember összekapcsolja az életét, akkor mindketten elképzelik a közös jövőjüket. Ha a két terv alapjaiban eltér egymástól, például egyikük már családot akar és letelepedni egy közös otthonban, a másik viszont egész életében csak utazgatni szeretne kötöttségek nélkül, az meggátolja egy hosszabb távú kapcsolat kialakítását.

7. Az egyik fél megrögzött hűtlenkedő

Vannak olyan emberek, akik képtelenek a monogám kapcsolatokra, még akkor is, ha közben nem zárkóznak el nyíltan egy házasságtól. Ezek az emberek ráadásul gyakran a másik felet hibáztatják a kapcsolat megromlásáért, túlságosan féltékenykedőnek és bizalmatlannak beállítva párjukat.

8. Már nem beszéltek egymással

Egy kapcsolatban szinte minden probléma, vagy nehézség megoldható őszinte és nyílt kommunikációval. Ha egy pár eljutott oda, hogy már csak a mindennapi rutinnal kapcsolatos dolgokról beszélnek egymással (például ki menjen el bevásárolni, vagy ki a soros a mosogatásban), az a közelgő szakítás előjele.

9. Egyre többször veszekedtek

Szintén a megfelelő kommunikáció hiányára vezethető vissza, hogy ha egy pár többször vitázik, mint korábban. Gyakran ugyanaz a probléma jön elő újra és újra, és nem tudják, vagy talán már nem is akarják megoldani. Ezek a vég nélküli, eredménytelen harcok tönkretesznek minden kapcsolatot.

10. Folyton arról ábrándozol, hogy inkább szingliként élnél

Vagy éppen egy másik partner oldalán. Talán ez tekinthető a legnyilvánvalóbb jelnek, hogy ideje változtatnod az életeden. Ha már teljesen elvesztetted a reményt, hogy újra jó lehet a jelenlegi pároddal a kapcsolatod, akkor elkezdesz azon álmodozni, hogy mit tennél, ha már nem lennétek együtt. Még ha nem is gondolkozol most még váláson, mindenképpen fontos, hogy megfogalmazd, mit is szeretnél igazán, és azt a jelenlegi párkapcsolatodban megkapod-e. Ha a válasz nem, akkor lépned kell.

lany

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.