Zsályás-sütőtökös tészta
2017-02-11  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

4 ek olívaolaj

10 db zsályalevél

1 fej hagyma

15 dkg bacon

40 dkg sütőtök

frissen őrölt bors

40 dkg széles metélt

5 dkg reszelt parmezán

ELKÉSZÍTÉS

Felforrósítjuk az olívaolajat, majd megpirítjuk rajta a zsályaleveleket. Papírtörlőre szedjük, és félre tesszük. A visszamaradt olajhoz adjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a felcsíkozott bacont, és az egészet aranyszínűre pirítjuk. A sütőtököt meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, majd a hagymás-szalonnás alaphoz adjuk. Összeforgatjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, majd lefedve, kis lángon sűrű mártás állagúra főzzük, kb. 30 perc alatt.

A tésztát forrásban lévő, sós vízben, kifőzzük, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a sütőtökös mártással. Megsózzuk és megborsozzuk, majd meghintjük parmezánnal. Végül rámorzsoljuk a ropogósra sült zsályaleveleket.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá