ZÖLDSÉGÁGYON SÜLT CSIRKE
2018-02-24  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

  • 1 db konyhakész csirke
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 fej brokkoli
  • 1 csokor szárzeller
  • 20 dkg kelbimbó
  • 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • só ízlés szerint
  • 5 cl olívaolaj

 
ELKÉSZÍTÉS

    1. Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A csirkét a hátán átvágjuk, kiterítjük, besózzuk. A fűszereket elkeverjük az olívaolajjal, és bedörzsöljük vele a csirke mindkét oldalát.
    2. A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a kiterített csirkét, kb. 1 deciliter vizet öntünk alá, és alufóliával lefóliázzuk. A tepsit sütőbe tesszük, és közepes lángon 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük.
    3. Köretnek a vele sült zöldségeket tálaltam. Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Forrás: Mindmegette

    Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.