Žagar koncert a Budapest Parkban
2017-06-19  /  Szerző:   /  Ajánló  /  Nincs hozzászólás

A Parkban koncertezik a megújult Žagar

A Žagar az elmúlt tizenöt évben a magyar könnyűzene megkerülhetetlen zenekara lett, akik táncos pszichedeliájukkal, filmzenés hangulataikkal igazi kis külön világot alkottak. A csapat idén átalakulva, új lemezük dalaival lép színpadra a Budapest Parkba július 5-én. Előttük a colorStar melegít be.

Dörzsölhetik a kezüket az elektronikus tánczene rajongói, ugyanis ezúttal két, műfajában jelentős, évtizedek óta egyedit és változatlanul minőségi muzsikát szállító zenekar mozgatja meg a Park deszkapadlóit: a megújult Žagar és a colorStar hozza tarka, táncos univerzumát.

A Žagar születése óta újító szellemet képvisel, megalkuvás nélkül járják 2001-es megalakulásuk óta saját útjukat. A Zságer Balázs vezette zenekar azóta az elektronikus színtér meghatározó csapatává érett, nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is: bemutatkozó, Local Broadcast című lemezük Blindfight, a Szezonról a Train és a Cannot Walk Fly Instead felvételéről a Three Seaon Fall is bekerült a CSI: A helyszínelők sorozatba, Wings Of Love című slágerük pedig második helyezést ért el 2007-ben az International Songwritting Competitionon.

Nem csoda, zenéik ugyanis hangfestmények, filmzene szerű elektronikus-pszichedelikus látomások. A zenekar rendszeresen látott vendég Anglia és Hollandia klubjaiban is, sajátos, zenei világukkal könnyen berántják az embereket a tánctérre. A Žagar 2017-et felfrissülve, magukat újragondolva, négy tagú formációként indította, hamarosan érkező új lemezük dalaiba pedig a Budapest Parkban nyerhetünk „belehallgatást”.

Előttük az ugyancsak komoly elektronikus zenei múlttal rendelkező gitáralapú electrock colorStar zenél, akik tarka pszichedelikus felhőkkel, világzenével átitatott új dimenziókkal és villogó táncparkettel érkeznek. A zenekar tavaly ünnepelte 20 éves születésnapját, azóta megjelent új remix lemezük, hamarosan pedig turnéfilmmel és új zenékkel jelentkeznek. Remélhetőleg, ebből a július 5-ei Budapest Park koncerten már kapunk egy kis ízelítőt is!

További információk: www.budapestpark.hu 

A Facebook eseményt IDE kattintva nézheted meg!

Szólj hozzá