Villámgyors sós finomság a húsvéti vendégeknek
2018-03-25  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Húsvétkor szinte mindenkihez érkeznek vendégek, így nem árt néhány sós rágcsálnivalóval készülni. Ha azonban nincs kedved órákig hajtogatni a pogácsát vagy keleszteni a batyukat vagy bucikat, figyelmedbe ajánljuk a virslis fonatot, melyet villámgyorsan el tudsz készíteni majd a  locsolóknak vagy vendégeknek.

HOZZÁVALÓK

1 csomag leveles tészta

20 dkg trappista sajt

6 db roppanós virsli

mogyoróolaj vagy napraforgóolaj

10 dkg mogyoróhagyma

1 db kovászos uborka (nagy)

2 ek mustár

1 db tojássárgája

1 ek szezámmag

1 csipet fekete só

ELKÉSZÍTÉS

1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire feltekerték. Hosszában az asztalra fektetjük és gondolatban 3 részre osztjuk. A közepére fektetjük a felszeletelt sajt felét. Rátesszük a virsliket, majd a maradék sajtot.

2. Az olajat felhevítjük, a mogyoróhagymát megtisztítjuk és vékonyra felkarikázzuk. Aranybarnára sütjük a forró olajban, majd papírtörlővel leitatjuk róla a felesleget. Felkarikázunk egy nagyobb kovászos uborkát, majd a sajtra fektetjük a szeleteket. Megkenjük mustárral, majd a tetejére szórjuk a hagymát.

3. A tészta két szélét enyhén, srégen bevagdossuk, majd keresztben, felváltva a töltelék tetejére fektetjük. A két végét összecsípjük és átemeljük egy tepsire. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és fekete sóval.

4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Néhány perc pihentetés után szeleteljük.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.