Valóban szereted, vagy csak függsz a párodtól? Jelek, melyekből kiderül!
2017-09-07  /  Szerző:   /  Egyéb, Szerelem  /  Nincs hozzászólás

Megismerkedtél egy férfivel, akiről mindig is álmodtál, és már az első pillanatban, amikor megláttad, úgy érezted, hogy szerelmes is lettél belé? Majd pár randi után össze is költöztetek? Mesébe illő szerelmi történetnek tűnik, ugye? Nem épp így van ez, ugyanis ha nagyon felgyorsulnak az események, lehetséges, hogy a dolgok nem a megfelelő irányban fognak haladni, és már nem fogod tudni eldönteni azt sem, hogy az, amit érzel valóban igazi szerelem, vagy egy őrült vágy, hogy a férfi veled maradjon különböző okok miatt. Mielőtt még túl késő lenne, válaszolj magadnak őszintén az alábbi kérdésekre: valóban szereted, vagy csak függsz a párodtól? Alábbi cikkünkben megpróbálunk segíteni, hogy rájöjj arra, valóban szerelmes vagy-e a párodba vagy csak függsz tőle.

1. Mindig a pároddal szeretnél lenni és gyakran hívod telefonon

Mindig a pároddal szeretnél lenni, mert jól érzed magad az ő társaságában és úgy érzed, hogy boldoggá tesz azzal, hogy veled van? Mindig örömmel várod őt haza a munkából és szívesen bevackolnád magad a karjai közé? Ez azt jelenti, hogy valóban szerelmes vagy, és nagy esélyetek van arra, hogy együtt maradjatok egy életre. Arra viszont ügyelj, hogy néha azért vegyél vissza magadból, hogy idővel ne legyél túl sok neki, amivel megfojtva érezheti magát.

Amikor a párod nincs a közeledben, elveszettnek érzed magad? Óránként hívogatod őt telefonon, és ha nem válaszol, üzeneteket kezdesz el küldözgetni neki? Úgy érzed, megőrülsz a gondolattól, hogy lehet, hogy nem is szeret? Ebben az esetben partnertől való függőségről van szó, aminek sok oka lehet: régen már elhagyott a párod és félsz attól, hogy nehogy most is ugyanaz megismétlődjön, vagy kontroll alatt akarod őt tartani, és egyszerűen nem tudod kezelni ezt a beteges szükségletedet.

2. Nagyon féltékeny vagy

Egy kis féltékenység tüzet vihet a párkapcsolatba, azonban ha ez meghaladja a normális határokat, akkor akár meg is mérgezheti a párkapcsolatot. Ha nagyon féltékeny vagy, valószínű nagyon szerelmes vagy a párodba, de a bizalmatlanság elönti az életed és odáig jutsz, hogy függővé válsz a párodtól, csak amiatt, mert nem értékeled magad eléggé. Ha nem veszed magad komolyan és mindig kevesebbet gondolsz magadról, mint ami valójában vagy, azt fogod gondolni, hogy a párod el fog hagyni, és azért, hogy elkerüld ezt a helyzetet, félő, hogy párodtól függővé válsz és félni fogsz attól, hogy nehogy elveszítsd.

Még ha a szerelmi szabályok ellentéteként hangzik is, sokkal egészségesebb, ha először megpróbálod önmagadat szeretni, mielőtt a párodtól kérnéd azt, hogy bármit megtegyen érted.

3. Úgy érzed, nem tudsz boldogulni nélküle

A pároddal vagy, mert van egy szép háza, jó szociális pozíciója, nagy fizetése és olyan egyéb dolgok, melyeknek semmi köze nincs a szerelemhez? Légy őszinte magaddal és képzeld el azt, hogy mi lenne, ha nyernél a lottón és bármit megtehetnél, amire csak vágysz ebben az életben. Gondolkodj azon, mi történne: a pároddal maradnál, vagy úgy elmennél, hogy soha többé nem néznél vissza?

A kérdés lista, amiket feltehetsz magadnak azért, hogy rájöjj, valóban szerelmes vagy-e párodba, nagyon hosszú lehet: mit tennél, ha megbetegedne, ha leszegényedne és a te segítségedre szorulna? Vele maradnál jóban és rosszban, vagy más férfi karjai között keresnéd a vigasztalást? A válasz nyilvánvaló, a helyzettől függően, de csakis rajtad áll, hogy valóban a jó döntéseket hozod-e meg vagy sem.

Szólj hozzá