Triplázik a komolyzene Monty Pythonja
2016-12-20  /  Szerző:   /  Ajánló  /  Nincs hozzászólás

A hatalmas sikerre való tekintettel az eredetileg tervezett egy helyett három koncertet is ad a zenéből fakadó humort brilliáns performanszokkal ötvöző, méltán világhírű  MozART Group Budapesten. A kihagyhatatlan program január 3-án, 4-én és 5-én lesz a Budapesti Kongresszusi Központban (BKK).

Óriási a várakozás a MozART Group januári budapesti koncertjére, olyannyira, hogy az eredetileg tervezett egy előadás helyett három koncertet is adnak a BKK színpadán. „A zseniális vonósnégyes nemzetközi sikere is töretlen” – meséli László Sándor, a hazai koncert szervezője, „de itthon is nagy a rajongótáboruk. Ezt mutatja, hogy a 4-i előadáson már telt ház van , és az 5-i koncertre is már csak alig pár darab jegy van, ezért döntöttünk, hogy újabb előadást hirdetünk meg január 3-ra”- tette hozzá a főszervező.

A világon egyedülálló „zenei kabarét” előadó, sziporkázóan humoros csapatot a „komolyzene Monty Pythonja”-ként is szokták emlegetni. “Szentségtörő, de zseniális!” – írják a csapatról, melynek küldetése, hogy a klasszikus zenét a humorral ötvözve hozza közelebb azokhoz, akik amúgy nem látogatják a koncerttermeket, de a klasszikus műfaj kedvelői sem csalódnak a zenei humort  – különböző formákban – felelrősítő előadásokban.

Koncertjeiken a legismertebb komolyzenei és jól ismert pop slágereket szólaltatnak meg, s közben egy fergeteges színpadi showt is láthat a közönség. Ahogy egy korábbi előadásáról a kritika írta: “Az elsőhegedűs ritmust pingpongozik jobbjával, bal kézzel pizzicatózza a Love Story című film betétdalát, a közönség persze állva tombol, majd a csellista rózsaszín lufijából fújva ki a luftot, sípol el egy mai szerelmes dalt.” És még láthatunk megannyi zenei szkeccset, mondjuk akár ilyeneket is:

A MozART Group – a két budapesti koncert után – Pécsen, a Kodály Központban is fellép, január 6-án, a Kodály Központban láthatja az „instrumentális stand-up comedy-t” a nagyérdemű.

Szólj hozzá