Tippek, hogyan biztosíthatsz teret a párodnak anélkül, hogy eltávolodnál tőle
2017-11-08  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Hogyan biztosíthatsz teret a párodnak úgy, hogy szabadnak érezze magát, de te mégse veszítsd őt el? Nagyon fontos, hogy pont annyi időt töltsetek el együtt, amennyit mindketten szeretnétek. De mi van akkor, ha különbözőek az igényeitek?

A szerelem egy furcsa érzés. Néha összehoz, máskor pedig eltávolít minket egymástól. Nagyon nehéz elérni a tökéletes egyensúlyt a közeledés és távolodás között, de mindenképp megéri törekedni megtalálni. Mindannyiunknak szükségünk van személyes térre is, amikor párkapcsolatban vagyunk. Alábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan biztosíthatsz teret a párodnak anélkül, hogy megfojtanád őt a szereteteddel, és miként élhettek egy boldogabb párkapcsolatban.

1. Fogadd el a szükségleteit!

Ha megtaláltad azt a férfit, akiről kislánykorod óta álmodtál, akkor hamarosan arra is rá fogsz jönni, hogy a szerelem nem annyiból áll, hogy megtaláltad a nagy őt és ezentúl az idők végezetéig mindig boldogok lesztek, hanem ahhoz, hogy a párkapcsolatotok valóban működjön is, mindenképpen meg is kell érte dolgoznotok. Nagyon fontos az, hogy életedben jelentős szerepet töltsön be a párkapcsolat. Az élet szép, amikor van valaki, akivel megoszthatjuk. Az élet csodás akkor, amikor van melletted egy ember, aki szeret, azonban vigyáznod kell arra is, hogy a túl nagy közeledés is tönkreteheti a párkapcsolatot, akármennyire is tökéletesnek tűnik az elején. Egy párkapcsolatban mindkét félnek szüksége van egyéni emlékekre és megtapasztalásokra is. Mindkét félnek szüksége van személyes térre is, így mindkettőtöknek meg kell tanulnotok azt, hogyan biztosíthattok teret a párotoknak és el kell fogadnotok azt, hogy nem mindig kell részt vennetek azokban a tevékenységekben, amiket a párotok csinál. Ha a párod azt mondja neked, hogy egy időre egyedül szeretne lenni vagy, hogy időre van szüksége ahhoz, hogy a karrierjére tudjon koncentrálni, semmiképp se pánikolj be! Ezek természetes vágyak és kérések, ez nem jelenti azt, hogy visszautasít téged.

2. Találd meg az egyensúlyt az együtt- és a külön töltött idő között!

Ha az intimitás iránti vágyatok különböző szinten van, mindenképp törekednetek kell arra, hogy megtaláljátok az egyensúlyt. Minden párkapcsolatban szükség van az intimitásra, de akkor, amikor egy férfi és egy nő egy párt alkot, mindkét fél felhagy a saját életével azért, hogy együtt legyenek. Azonban a párkapcsolatokban nagyon gyakran előfordul az is, hogy a feleknek különbözik az intimitás iránti szükségletük. Az egyensúly megtalálásakor pedig arra kell törekednetek, hogy együtt is töltsetek időt, de ugyanakkor hagyjatok személyes teret is a másiknak. Ha nem sikerül megtalálnotok ezt az egyensúlyt, az egyik fél már nem fog semmit érezni a másik iránt, a másik fél pedig túl ragaszkodóvá válik és még több szeretetre fog vágyni.

3. Törekedj arra, hogy egyénileg is fejlődjetek!

Ha mindent együtt csináltok, nem fogtok tudni fejlődni egyénileg, hanem stagnálni fogtok, idővel pedig nem lesz mit adnotok a másiknak. Még az igaz szerelem is unalmassá válhat, ha egyikőtöknek sem lesz valami új, amit megoszthat a párkapcsolatban. Tölts minél több időt a pároddal, azonban törekedj arra is, hogy egy héten pár órát mindig biztosíts neki arra, hogy azzal foglalkozzon, amit szeret, te pedig keress magadnak saját elfoglaltságot.

Vigyázz azonban azzal is, hogy nehogy túl sok szabadságot adj a párodnak, ez ugyanis ahhoz vezethet, hogy elhidegültök egymástól. Ha nagyon kevés időt töltesz a pároddal, egy idő után azt fogja érezni, hogy figyelmen kívül hagyod őt, és hogy nem értékeled az ő jelenlétét. Ne feledkezz meg a fontos eseményekről vagy évfordulókról, melyek fontosak számára, ne menj túl későn haza és ne hagyd figyelmen kívül azt a szükségletét, hogy együtt is töltsetek el időt.

Szólj hozzá