TÉSZTÁBAN SÜLT GOMBÁS FASÍRT
2018-02-25  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

• Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg mélyhűtött leveles tészta
• 10 dkg gomba
• 1 kis fej vöröshagyma
• 3 evőkanál olaj
• 1 evőkanál vágott petrezselyem
• 60 dkg darált hús
• 2 tojás
• liszt a nyújtáshoz

ELKÉSZÍTÉS

Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

  1. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a gombát, és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majd levesszük a tűzről. A darált húst összekeverjük az egyik tojással, sóval, borssal és a félretett gombával. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, széleit lekenjük a másik, kissé felvert tojással. A tészta közepére egyenletesen elosztjuk a húst, és becsomagoljuk a tésztába. Úgy tesszük a tepsibe, hogy a hajtás alul legyen. Megkenjük a tetejét is tojással, és a sütőbe tesszük 10 percre. Ezután visszakapcsolunk 180 fokra (gázsütő 2. fokozat), és még 30 percen át sütjük.
  3. A sütőből kivéve felszeleteljük, és tálaljuk. Kínálhatunk mellé mártást vagy salátát.

 

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.