Tepsis fasírt petrezselymes almakockákkal
2017-02-25  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

1 db szikkadt zsemle

50 dkg darált hús

1 fej vöröshagyma

1 db tojás

1 tk mustár

4 ek vaj

5 dkg natúr krémsajt

7,5 dkg tejföl

1 csokor petrezselyem

1 ek almaecet

5 ek olívaolaj

1 db alma

1 kg burgonya

bors

ELKÉSZÍTÉS

A meghámozott, cikkekre vágott burgonyát sós vízben 20 percig főzzük.

A darált húst alaposan összedolgozzuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlével, a meghámozott, finomra vágott hagymával, a tojással és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel a masszából 8 db pogácsát formázunk, és elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

A burgonyát leszűrjük, visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a vajat. Lefedjük le, megrázogatjuk, majd eloszlatjuk a húspogácsák mellett, és a 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.

Simára keverjük a krémsajtot a tejföllel, ízlés szerint sóval és borssal. A finomra vágott petrezselymet összeforgatjuk az almaecettel, az olívaolajjal és a kimagozott, felkockázott almával.

A tejfölös sajtkrémet a megsült fasírtokra simítjuk, majd a burgonyával és a petrezselymes almával kínáljuk.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá