TEPSIS BORDA CSÍPŐS PAPRIKÁS SAJTTAL
2018-03-03  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg burgonya,
  • só,
  • 40 dkg sertéskaraj,
  • őrölt fehér bors,
  • 8 dkg vaj,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 húsos paradicsom,
  • 15 dkg Göcseji csemege csípős paprikás sajt, köménymag,
  • szerecsendió

 

ELKÉSZÍTÉS

    1. A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk.
    2. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borssal meghintjük. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a húst szép pirosra sütjük benne.
    3. Kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, a burgonyát belerakjuk, tejföllel meglocsoljuk, az elősütött húst ráfektetjük. A paradicsomot karikákra vágjuk, és mindegyik szeletre 4-5 karikát rakunk, majd egy-egy szelet sajttal beborítjuk.
    4. Az így elkészített tepsis bordát megszórjuk őrölt köménymaggal, reszelt szerecsendióval, majd alufóliával légmentesen lezárjuk. Középmeleg sütőben 8-10 percig sütjük, utána a fóliát eltávolítjuk, és a rakottast a sütőben még 4-5 percig pirítjuk.
    5.  
      Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

      Forrás: Mindmegette

      Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.