A szünet tartás 5 előnye a párkapcsolatban
2017-09-14  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

A szünet tartás egy párkapcsolatban félelmetes is lehet, mert akár szakításhoz is vezethet, ugyanakkor viszont előnyökkel is járhat: segít tiszta elmével gondolkodni a párkapcsolatunkról és önállóbbá tesz. Ha a szándék az, hogy helyrehozzuk a párkapcsolatunkat, egy szünet tartása lehet az, amire épp szükségünk van. Ha a párod azt kéri tőled, hogy tartsatok szünetet, ez nem azt jelenti, hogy teljesen meg szeretne tőled szabadulni, hanem csak gondolkodni, analizálni szeretné a helyzetet, és újra önállóvá szeretne válni. A szüneteltetés tehát egészséges is lehet egy párkapcsolatban.

Alábbi cikkünkben felsoroljuk a szünet tartás öt előnyét a párkapcsolatban:

1. Van időd gondolkodni

Lehet, hogy utálod azt, ha a párod azt mondja neked, hogy gondolkodási időre van szüksége, azonban ezt a kijelentését pozitív dologként kell felfognod, ugyanis ő csak gondolkodni szeretne rólad és a kapcsolatotokról. Vagy azt szeretnéd inkább, hogy ne gondolkodjon el a kapcsolatotokon és impulzív módon cselekedjen?

2. Van időd lenyugodni és azokra a dolgokra koncentrálni, melyek igazán számítanak

Nincs annál rosszabb döntés, mint amit akkor hozol meg, amikor ideges és frusztrált vagy. Ha időt hagysz magadnak arra, hogy összeszedd magad, tisztábban át fogod tudni gondolni a dolgokat és nem fogsz olyan döntéseket hozni, melyeket később megbánhatsz.

3. Felismered a saját hibáidat, ahelyett, hogy a párod hibáira koncentrálnál

Veszekedéskor nagyon könnyű elsiklani azon bántó vagy sértő dolgok fölött, melyeket te mondasz a párodnak. Ilyenkor többnyire csak a párod által mondottak maradnak meg benned, így könnyen beleeshetsz abba a hibába, hogy csak őt hibáztatod valami miatt, amikor valójában te is hibás vagy. A párkapcsolatban tartott szünetek lehetőséget biztosítanak neked arra, hogy jobban átgondold azokat a dolgokat, amiket te mondtál a párodnak egy-egy vita során.

4. Függetlenséget biztosít

Ha régóta együtt vagytok a pároddal, valószínű elfelejtetted már, milyen is valójában egyedül lenni. Ha szünetet tartotok, visszanyersz egy kis darabot saját magadból, azt a darabot, amit már elveszítettél. A függetlenebbé válás azonban nem csak téged, hanem a párkapcsolatot is segítheti. Még egy olyan párkapcsolatban, ahol minden a legnagyobb rendben van, nem árt néha, ha egy kis időt külön is töltenek a párok, mert ezáltal saját tapasztalatokat is szerezhetnek, amit utána a párjukkal is megoszthatnak.

5. Új szemszögből fogod látni a párkapcsolatot

Vannak olyan párkapcsolatok, amikor csak megszokásból vannak együtt a párok, mert kényelmes, mert sok ideje vannak együtt és, mert nem szeretnék elvesztegetni azt a sok együtt töltött időt. Azonban amikor szünetet tartotok, és egyedül maradsz, az érzéseid letisztulnak. Használd tehát ki a szüneteket a párkapcsolatban, és próbálj meg válaszolni magadnak az alábbi kérdésekre: hiányzik a párod? Bízol a párod iránt érzett szerelmedben? Ha egy rövidebb időt külön töltötök egymástól és visszanyered a függetlenségedet, érzed még azt, hogy újból szeretnéd, ha az életed része lenne?

Szólj hozzá