Szedres-kávés tortácskák
2018-05-06  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK:

A piskótához:

5 db tojás

10 dkg cukor

8 dkg liszt

4 dkg kakaópor

1 tk sütőpor

1 tk presszókávé

A krémhez:

17,5 dkg fehér csokoládé

3 db zselatinlap

3 db tojás

2 ek cukor

2 ek kávélikőr

25 dkg tejszín

4 ek presszókávé

1 tk kakaópor

5 dkg szederlekvár

A szederzseléhez:

5 dkg áfonya

5 dkg szeder

0,5 dl feketeribiszke-szörp

1 ek zselatinpor

ELKÉSZÍTÉS:

1. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor 1/3 részével. A fehérjét lágy habbá verjük a megmaradt cukorral. A kétféle keveréket összeforgatjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, és hozzáadjuk a kávét. Tepsibe simítjuk, és 180 fokon 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tésztából 5 korongot kiszúrunk.

2. A fehér csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Vízgőz fölött összekeverünk 1 db egész tojást a cukorral és a likőrrel. Levesszük a tűzről, majd hozzáforgatjuk az olvasztott fehér csokit.

3. A megmaradt tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, majd előbb a tejszínt, azután a fehérjehabot óvatosan a még langyos csokis masszához forgatjuk. Végül a kávét megmelegítjük, feloldjuk benne a kakaóport, és a krémhez csorgatjuk.

4. A tortácskákat desszertgyűrűben összeállítjuk: a piskótakorongot megkenjük szederlekvárral, majd ráhalmozzuk a krémet. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

5. Másnap a zseléhez pürésítjük az áfonyát és a szedret. A szörpöt megmelegítjük, majd feloldjuk benne a zselatint. A gyümölcspüréhez adjuk, és a tortácskák tetejét bevonjuk vele.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.