Szarvasgerinc sütőtökpürével
2017-03-11  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

3 ek vaj

4 tk cukor + a gesztenyéhez

friss gyömbér

40 dkg sütőtök (felkockázva)

4 dl vadalaplé (üveges vagy házi)

1,5 dl vadmártás (üveges vagy tasakos; pl. Lacroix)

60 dkg szarvasgerinc (kicsontozott)

2 ek olaj

1 marék gesztenye (hámozott főtt)

4 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú, reszelve)

frissen őrölt bors

 

ELKÉSZÍTÉS

Egy fazékban felhevítünk 2 ek vajat. Nagy lángon megfuttatjuk rajta a cukorral megszórt gyömbért és sütőtököt, majd apránként felöntjük 1,5 dl vízzel, és közepes tűzön, időnként megkeverve puhára pároljuk.

Közben a vadalaplét a felére beforraljuk. Hozzáöntjük a vadmártást, egyet forralunk rajta, majd melegen tartjuk.

A megmosott, leszárított húst enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és a serpenyőben felhevített 2 ek olajon körbepirítjuk. Ezután áttesszük egy sütőtálba vagy tepsibe, és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 6-8 percig.

A gyömbéres tököt a fazékban botmixerrel pürésítjük, majd megsózzuk, megborsozzuk, és melegen tartjuk. A gesztenyét 1 ek felforrósított vajra dobjuk, meghintjük egy kevés cukorral, valamint 1 csipet sóval, és karamellizáljuk.

A sütőből kivett húst kb. 5 perc pihentetés után vastagabb szeletekre vágjuk. A mártást felforraljuk, és habverővel belekeverjük a reszelt csokoládét. A sütőtökpürét adagonként tányérokra halmozzuk. Minden halomra ráültetünk egy darab húst, és fényezett gesztenyével megkoronázzuk. A mártással díszítve kínáljuk.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá