STEAK SZENDVICS KARAMELLIZÁLT HAGYMÁVAL ÉS SAJTTAL
2018-06-02  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

  • 2 nagy fej fehér hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 db 25 dkg-os steak szelet (keresztfartő)
  • egy csipet tengeri só
  • egy csipet fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 kisebb vekni kenyér
  • 1 ek magos dijoni mustár
  • 1 ek majonéz
  • 2 szelet Frico Maasdam sajt
  • 2 ek csemegeuborka
  • 2 marék rukkola

 

ELKÉSZÍTÉS

    1. A karamellizált hagyma elkészítéséhez a hagymát félkarikákra vágjuk és hozzáadunk 1 csipet sót. Egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk az olívaolajon.
    2. Hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet, további 15 percig főzzük, hogy besűrűsödjön és elnyerje szép, barna színét. Közben időnként átkeverjük. Ha kész, félrehúzzuk.
    3. A steaket bedörzsöljük sóval, borssal és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A serpenyőt felforrósítjuk, a steakszeletet a közepére tesszük. 3 percig sütjük, ha enyhén, 5 percig, ha közepesen vagy 8-9 percig, ha teljesen átsült steaket szeretnénk. A serpenyőből kivéve egy vágódeszkára tesszük, és pár percig hagyjuk pihenni.
    4. A kenyeret kettévágjuk. Az alsó felét bekenjük a mustárral és a majonézzel. Beletesszük a háromszög alakúra vágott Frico Maasdam sajtszeleteket. Rárakjuk a felkarikázott csemegeuborkát, majd a rukkolát is.
    5. A steakszeleteket felcsíkozzuk, majd a csíkokat a steak kisült levével együtt a szendvicsbe tesszük, végül rárakjuk a karamellizált hagymát. Rátesszük a vekni tetejét, és finoman lenyomjuk. Kettévágjuk, és sült krumplival tálaljuk.

 


Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.