Sonkás-túrós csirke levelestésztában
2018-05-13  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

4 db csirkemellfilé (kb. 15 dkg-osak)

olaj a sütéshez

15 dkg natúr krémtúró

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek frissen aprított zöldfűszer (oregánó, zsálya és kakukkfű)

édes-nemes fűszerpaprika

1 lap konyhakész friss leveles tészta (kb. 25 x 42 cm)

8 szelet nyers sonka

1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS

1. A csirkemellfiléket a felhevített olajon megpirítjuk oldalanként 2-2 perc alatt, majd kivesszük, megsózzuk és hűlni hagyjuk.

2. Közben a töltelékhez a krémtúrót egy tálban összekeverjük az apróra kockázott hagymával, az összezúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, némi pirospaprikával és 1/2 tk sóval.

3. A leveles tésztát kigöngyöljük, és négy egyforma részre vágjuk. Minden darab közepére 1 szelet sonkát, majd 1 db csirkemellet helyezünk. Megkenjük a töltelékkel, betakarjuk a maradék sonkával, és becsomagoljuk a tésztába.

4. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A csomagokat az illesztéssel lefelé sütőpapírral leterített tepsibe tesszük, majd megkenjük az elkevert tojással, és villával megszurkáljuk. Végül az előmelegített sütő alsó felében készre sütjük kb. 25 perc alatt.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.