Sonkába tekert körte: finomság 20 perc alatt
2018-11-24  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Ami az olaszoknak a sárgadinnye sonkával, az nekünk lehet a körte sonkában! Ez egy igazi őszi saláta, amit 20 perc alatt elkészíthetünk.

Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag szárzeller

5 dkg mandulaforgács

4 kemény húsú körte

16 szelet sonka

fél citrom leve

2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

1. Az szárzellert megtisztítjuk, ferde szeletekre vágjuk, sós, forró vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk, jeges vízbe szedjük, lehűtjük, majd lecsepegtetjük.

2. A mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, majd tányérra borítjuk.

3. A körtéket négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, a körtegerezdeket sonkába tekerjük, és a forró teflon serpenyőben körös-körül szép pirosra sütjük. Forró serpenyőben, gyorsan süssük, hogy a körte ne szottyadjon meg.

4. Az angolzellert összekeverjük a citromlével és kevés olajjal, meghintjük a pirított mandulával, és a sonkás körtével kínáljuk.

Fogyasztható: kb. 20 perc múlva

1 adag: 210 kcal

Forrás: Blikk

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.