Párterápia – 5 tanács, ha jobbá szeretnéd tenni a párkapcsolatodat
2017-07-03  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Életünk során sok féle párkapcsolati problémával találkozunk, és minél több párkapcsolatunk van az évek során, annál több problémával találkozhatunk. Még mielőtt pszichológusi tanácsadásra indulnátok, fogadjátok meg az alábbi 5 tanácsot, amivel jobbá tehetitek a párkapcsolatotok. Az alábbi terapeutikus módszerek betartásával garantáltan sikert fogtok aratni a problémák megoldásában, pszichoterapeuta nélkül.

Íme 5 dolog, amivel jobbá tehetitek a párkapcsolatotokat:

1. Párterápia egy romantikus helyszínen

Vannak olyan helyek, melyek kifejezetten olyan párok számára lettek kialakítva, akik ismét közelebb szeretnének kerülni egymáshoz, és akik úja fel szeretnék fedezni egymást. Egy utazás egy romantikus helyre a párunkkal vagy férjünkkel, jót fog tenni a kapcsolatunknak. A környezet megváltoztatása már jótékony hatással lesz a kapcsolatotokra, nem is beszélve arról, hogy egy romantikus helyen, ti is romantikus hangulatba kerülhettek.

2. Párterápia otthon

Saját magatok is meg tudjátok oldani a párkapcsolati problémáitokat, akár pszichoterapeuta nélkül is, azonban ehhez szükség van arra, hogy mindkét fél akarja a változást, mindkét fél egyenlő elhatározással és erőfeszítéssel akarjon változtatni a problémákon. Szakítsatok időt arra, hogy őszintén beszélgessetek, hogy olyan könyveket olvassatok, ami tanácsokkal lát el a párkapcsolatotok jobbá tételében.

3. Párterápia randizással

Az évek során a párkapcsolatok egyre rutinosabbá válnak, a rutin pedig elfeledteti velünk azt az érzést, amikor még beleszerettünk a párunkba. Szakítsatok időt a párterápiára úgy, mint a kapcsolatotok elején, amikor alig vártátok, hogy újra lássátok egymást. Menjetek el együtt randizni egy elegáns étterembe, vagy minden héten egy nap válasszatok egy olyan helyet, ahol kettesben lehettek, sétálhattok, beszélgethettek és egymásra figyelhettek. Felejtsétek el a mindennapi teendőket, és szakítsatok időt arra, hogy újra felfedezzétek egymást.

4. Párterápia közös tevékenységekkel

Minden közösen végzett tevékenység – amiben mindkettőtök örömét leli – közelebb fog hozni titeket egymáshoz és össze fogja kovácsolni a kapcsolatotokat. Sportoljatok együtt, vagy ha szeretitek a természetben, akkor menjetek együtt túrázni. Bármit csinálhattok, a lényeg, hogy együtt tegyétek mindazt.

5. Párterápia más párokkal való találkozással

Nem tudjátok kettesben megoldani a problémáitokat? Ismerettségi körötökből keressetek olyan párt (vagy párokat), akikről tudjátok, hogy hasonló problémákkal küszködnek, akiktől van mit tanulnotok, és akikkel nyíltan el tudtok beszélgetni a problémáitokról. Ez akár egy csoportos terápia is lehetne mindannyiatoknak, amely során mindenki tanulhat egymástól, és ugyanakkor jól fogjátok érezni magatokat tudván azt, hogy nem vagytok egyedül, hogy nem csak ti küszködtök az adott problémákkal.

Szólj hozzá