Párod készen áll a házasságra, te viszont még nem?
2017-10-09  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Párod készen áll már a házasságra, te viszont még nem? Mi történik a párkapcsolatotokkal akkor, ha a szerelmed meg szeretne házasodni, de te még nem vagy kész a nagy lépésre?

Bizonyára sok olyan romantikus filmet láttál már, ahol már előre lehetett tudni a történet végét, éspedig azt, hogy a nő és férfi egymásba szeret, utána pedig jön a fordulat, hogy a lány szeretne férjhez menni, de a férfi még éretlen és nem gondolkodik még a lánykérésen és a házasságon.

Ez a történek fordítva is megtörténhet, amikor a férfi áll készen a házasságra, a nő viszont még nem. Mi történik ebben az esetben?

A házasság, az esküvő tervezgetése, a közös lakás keresgélése, az erőfeszítés, amit az egész házasságba belefektetünk, nagyon nagy felelősséget követel meg a párok részéről. Azonban az is teljesen természetes, ha az egyik fél szeretne házasodni, a másik viszont még nem. Pszichológiai felmérések szerint nagyon ritka azon esetek száma, amikor mindketten ugyanabban az időben szeretnék megtenni a nagy lépést, és ugyanakkor szeretnék elhatározni magukat a házasságra. Nagyon sokszor megtörténik az, hogy az egyik fél az élete egy másik szakaszában tart, amikor nem a házasságon gondolkodik.

Ha a párod készen áll a házasságra, és már feltette a nagy kérdést is, hogy lennél-e a felesége, te viszont nemet mondtál neki, akkor először is el kell gondolkodnod azon, hogy a közeljövőben szeretnél-e megházasodni. Ha szeretnél férjhez menni, mondd el a párodnak, hogy meg szeretnél vele házasodni, de ebben a pillanatban nem állsz még rá készen, mert amúgy is túl sok dolog történik az életedben, amikor koncentrálnod kell.

Ha pedig jól meggondoltad és a későbbiekben sem szeretnél a felesége lenni, akkor légy őszinte a pároddal és mondd el neki, hogy nagyon értékeled azt, hogy ő szeretne megházasodni veled, azonban te úgy látod, hogy más értékeket képviseltek és nem gondolod, hogy lenne közös jövőtök együtt. Nagyon fontos az, hogy mondd el a párodnak, hogy szereted, akkor is, ha szeretnél megházasodni vele, és akkor is, ha nem.

Ha a párod szeretne megházasodni, te viszont még nem, nem kellene szakításhoz vezetnie, azonban vannak sajnos olyan férfiak is, akik egy esetleges visszautasítás esetén inkább azt választják, hogy tovább lépjenek és más nőt keressenek maguknak.

Szólj hozzá